Açıköğretim’de ücretsiz yüz yüze dersler başlıyor!
Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Güz Dönemi, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde başlayacak. Anadolu Üniversitesi, 14 Ekim’den 12 Ocak 2018’e dek sürecek olan güz döneminde İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine ücretsiz yüz yüze ders imkanı verecek. Lisans eğitimini açıktan alan ve sadece sınavlara giren Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine müjdeli haber geldi. İktisat ve İşletmede başlayan uygulama 4 gün sonra başlayacak. İsteyen öğrenciler ücretsiz yüz yüze eğitim fırsatından yararlanabilecek. Peki Açıköğretim yüz yüze eğitimi nasıl olacak? Kimler bu hizmetten faydalanabilecek? Açıköğretim yüz yüze eğitim nedir, ücretli mi? Detaylar haberin devamında...
Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için bazı derslere yönelik ücretsiz yüzyüze derslerin Güz Dönemi 14 Ekim tarihinde başlıyor. 33 merkezde gerçekleştirilecek yüzyüze derslere Açıköğretim öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecekler. Açıköğretim öğrencilerinin özellikle zorlandıkları derslere yönelik yapılan yüzyüze dersler, öğrencilerin başarılarına da büyük katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi bir takım olanaklarından da faydalanabiliyorlar. Yüzyüze derslerde bir araya gelen Açıköğretim öğrencileri kendi aralarında dersleri ve sorunları ile ilgili bilgi paylaşımı olanağı da elde ediyor. Peki Açıköğretim yüz yüze eğitimi nasıl olacak? Kimler bu hizmetten faydalanabilecek? Açıköğretim yüz yüze eğitim nedir, ücretli mi? Detaylar haberin devamında...
YÜZYÜZE ÖĞRETİMDE 12 FARKLI DERS
Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, 2 Ekim tarihinden itibaren bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki "Öğretim Ortamları" ve oradan da "Yüzyüze Öğretim Hizmetleri" bölümünü inceleyerek öğrenebilirler. 2017 – 2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencilerine yönelik yüzyüze öğretim kapsamında, "Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, Mikro İktisat, İstatistik I, Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim I, Denetim, İngilizce I, Arapça I ve Arapça III" dersleri yapılacak. 29 Ekim, 31 Aralık ve 1 Ocak günü yapılmayacak olan yüzyüze derslerin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi, 12 Ocak 2018 Cuma günü son erecek.
YÜZYÜZE ÖĞRETİM HİZMETLERİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS LİSTESİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN.
GÜZ DÖNEMİNDE YÜZYÜZE DERSLERİN YAPILACAĞI MERKEZLER
1 ADANA
2 ANKARA (Gazi Üniversitesi – BEŞEVLER)
3 ANKARA (Ankara Üniversitesi – CEBECİ)
4 ANTALYA
5 AYDIN
6 BALIKESİR
7 BURSA
8 DENİZLİ
9 DİYARBAKIR
10 EDİRNE
11 ELAZIĞ
12 ERZURUM
13 ESKİŞEHİR (Anadolu Üniversitesi – YUNUSEMRE KAMP.)
14 GAZİANTEP
15 HATAY
16 İSTANBUL – (Marmara Üniversitesi – GÖZTEPE)
17 İSTANBUL – (Marmara Üniversitesi – MALTEPE)
18 İSTANBUL – (Marmara Üniversitesi – BAHÇELİEVLER)
19 İZMİR (Dokuzeylül Üniversitesi – BUCA)
20 KAHRAMANMARAŞ
21 KAYSERİ
22 KOCAELİ
23 KONYA
24 MALATYA
25 MANİSA
26 MERSİN
27 MUĞLA
28 SAKARYA
29 SAMSUN
30 ŞANLIURFA
31 TRABZON
32 VAN
33 ZONGULDAK
GÜZ DÖNEMİNDE YÜZYÜZE ÖĞRETİM YAPILACAK DERSLER
1. Yarıyıl 3. Yarıyıl 5. Yarıyıl 7. Yarıyıl
Matematik I Mikro İktisat Maliyet Muhasebesi Denetim
Genel Muhasebe I İstatistik I Finansal Yönetim I
İktisada Giriş I Arapça III İngilizce I
Osmanlı Türkçesine Giriş I
İngilizce I
Arapça I
Derslere katılmak isteyen öğrenciler, genel kuralların yanı sıra, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüzyüze öğretim gördükleri üniversitelerin tüm disiplin kurallarına uymak zorundadırlar. Ders programları, Güz Dönemi için Eylül ayının son haftası içinde, Bahar Dönemi için ise Mart ayının ilk haftası içinde, derslerin yapılacağı binalarda, Açıköğretim Bürolarında ve bu internet sayfasında ilan edilecektir.
Dersler, resmî tatil günleri (29 Ekim, 31 Aralık, 1 Ocak, 16 Nisan, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs), Açıköğretim sınavlarının yapıldığı günler ve Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılabilecek tatil günlerinde yapılmayacaktır. Merkezlere göre, hafta içi akşamları veya hafta sonları yapılan yüzyüze dersleri için HİÇBİR ÜCRET ALINMAMAKTA, öğrenci kimliği/öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere girilebilmektedir. Yüzyüze verilen derslere katılım zorunlu değildir.
Yüzyüze Öğretim Hizmetlerine ilişkin olabilecek değişiklikler ve gelişmeler, illerdeki AÖF büroları, Anadolu Üniversitesi’nin internet sayfası ve basın aracılığı ile duyurulacaktır.
AÖF NEDİR?
Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren bir fakültedir.
Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir.Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.
Açıköğretim Fakültesi bulunan üniversiteler:
-İstanbul Üniversitesi (Auzef)
-Anadolu Üniversitesi (AÖF)
-Atatürk Üniversitesi (Ata-AÖF)
AÖF KAYITLARI NASIL YAPILACAK?
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi - 08 Eylül 2015 Salı Adaylar,http://kayit.anadolu.edu.tr internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” bağlantısına tıklayarak başvurularını gerçekleştireceklerdir
İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.
İnternetten başvuru yapabilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader yazılımının kurulu olması gerekmektedir. Adaylar, internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” linkini tıklayarak internetten başvurularını gerçekleştireceklerdir.