Acun Ilıcalı'dan transfer müjdesi: "Mourinho'nun 1 numarası olan dünyaca ünlü bir yıldız getiriyoruz"

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, forvet transferinde Jose Mourinho'nun istediği bir ismi getireceklerini söyledi. Samardzic'in transfer gündeminde olmadığını belirten Ilıcalı, "Hocamızın listesinin bir numarasını getiriyoruz. Daha bitmedi ama son aşamasındayız." dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de yönetim kurulu üyesi Acun Ilıcalı, Haber Global'de transferle ilgili soruları yanıtladı.

Acun Ilıcalı Transfer ilişkin, "Hocamızın listesinin bir numarasını getiriyoruz. Daha bitmedi ama son aşamasındayız. Yine liste verdik. Yanlış anlamayın bu liste Fenerbahçe'nin scout ekibinin hepsinin şu anda Fenerbahçe’ye en uygun, en yıldız oyuncular diye koyduğu liste ve mesela forvet için öyle isimlere 'Hayır' dedi ki şaşırdık kaldık. Neden 'hayır' diyor? Anlatıyor, diyor ki 'Bu oyuncu oyunun içinde değil. Gol atar mı atar. Bana oyunun içinde oyuncu lazım.' diyor. İsmini söylemek istemiyorum çünkü hiçbir futbolcu için değerlendirmeyi dışarıya karşı söylemek bize yakışmaz. Ama hocamızın kafasında bir plan var ve o plana uygun bir numaralı oyuncu inşallah geliyor. Başka bir mevkide yine bir plan var. O plana göre hızlı bir sol açık istiyor gibi düşün. Adam eksilten sol açık istiyor. Buna göre bir sol açık düşünüyor oraya da ona göre bir isim gelecek." dedi.

"BİRÇOK TEKLİF VAR"

Birçok oyuncuya teklifler geldiğini söyleyen Acun Ilıcalı, "İrfan Can Kahveci ve Jayden Oosterwolde teklif aldılar. Futbolcularımıza teklifler geliyor. Birçok teklif var. Ferdi için ısrarlı bir takım var. Teklif gelecek, bu çok normal. Kadroyu korumak çok büyük bir başarı. İsmail'i o kadar teklife rağmen takımda tutmamız lazım. Yapacağımız şey giderse daha iyisini bulup getirmek." ifadelerini kullandı.

Ferdi Kadıoğlu'nun ayrılmak istememesi durumunda takımda kalacağını belirten Ilıcalı, "Net olarak söyleyeyim, başkanımız için Ferdi çok değerli. Ferdi gitmek istemezse biz Ferdi'yi satmayız. Tek bir şey bu büyüyü bozabilir. Ferdi gitmek istiyorum derse o zaman başkanımız o astronomik teklifi talep eder. 30 milyon euronun üzeri Ferdi için teklif gelebilecek bir miktar. Rekor olur. Ona rağmen Ferdi gitmek istemiyorum derse Ferdi gitmez." dedi.

"ÜÇÜNCÜ FORVETİMİZ OLACAKTI"

Galatasaray'a transfer olan Michy Batshuayi'yle ile ilgili Ilıcalı, "Bu çok net bir durum tartışılacak bir konu da değil. Batshuayi, Fenerbahçe'nin oyuncusuydu. Fenerbahçe istese Batshuayi'nin sözleşmesi bitmeden uzatırdı. Herkesin futbolda bir değeri var değil mi? Bizim için mümkün bir durum olması lazım. Baktığınız zaman Batshuayi, bizim zaten üçüncü forvetimiz olacaktı eğer kalsaydı. Şimdi düşünsenize; bir yıldız forvet getireceğiz, dünya markası Dzeko var, Batshuayi zaten bu sıralamada üçüncü oluyor. Üçüncü gördüğümüz futbolcu bizden ciddi bir para istemiş, biz de diyoruz ki, 'Kusura bakma bu parayı sana veremiyoruz.' Biz bunu vermeyince Batshuayi 'Tamam' diyerek 'Başka kulübe gideceğim' dedi. Bunu da zaten menajeri net olarak Mario'ya söylüyor. Mario'nun cevabı da 'Yolunuz açık olsun' oluyor. Onun üzerine Batshuayi gidiyor." dedi.

"DZEKO KALMAK İSTİYOR"

Acun Ilıcalı, Edin Dzeko'nun takımda kalmak istediğini söyledi. Ilıcalı Dzeko'nun durumu için şunları söyledi, "Şunu net olarak söylüyorum, Dzeko kalmak istiyor. Gayet mutlu. Çok kaliteli bir futbolcu biz de kalmasını istiyoruz hocamız da zaten memnun, o yüzden şu aşamada Dzeko kalıyor. Futbolda şunu unutmayalım yalnız; sen normal gezerken birisi gelir böyle astronomik bir şey verir, Dzeko'ya gider bir kulüp Arabistan'dan 30 milyon Euro getirir sonrası Başkanımızın takdiridir ona bir şey diyemem. Ama şu anda Dzeko mutlu, biz mutluyuz ve kalacak tabii ki."

Lazar Samardzic'in transfer gündeminde olmadığını belirten Ilıcalı, "Samardzic gündemimizde değil. Gündemimizde yok." ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı'dan transfer müjdesi: "Mourinho'nun 1 numarası olan dünyaca ünlü bir yıldız getiriyoruz" ile ilgili etiketler Acun Ilıcalı Fenerbahçe Jose Mourinho