Adana lise taban puanları 2018! Yüzdelik dilimler...
Adana lise taban puanları 2018! LGS sınavı bu yıl 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Sonuçlar ise bugün 24 Haziran'da açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte okulların taban puanları ve yüzdelik dilimleri aranmaya başlandı. Adana merak edilen iller arasında bulunuyor. Detaylar haberimizde...
Adana lise taban puanları 2018! 1 Haziran'da yapılan LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler sonuçlarını sorgulamaya başladı. İllerdeki okulların taban puanları ve yüzdelik dilimleri merakla araştırılıyor. Merak edilen detaylar haberimizde...
ADANA FEN LİSESİ
Bu liseden üniversiteye yerleşen 74 kişi içerisinden 47 öğrenci tıp fakültesini, 16 öğrenci mühendislik fakültesini, 4 öğrenci diş hekimliği fakültesini ve 1 öğrenci de hukuk fakültesini kazanmıştır. Üniversiteye yerleşenlerin %63,5'i tıp fakültesini kazanmıştır. İlk 100 içerisinde 2 mezunu bulunan lisenin, ilk binde 18 ve ilk beş binde de 57 öğrencisi yer almıştır.
LGS'DE KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?
Sözel bölüm:
Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4
İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1
Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1
Sayısal bölüm:
Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4
Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4
2018 LGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
E-OKUL LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?
Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e okul sistemi üzerinden MEB'in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak.
Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir.
Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında; "Yeşil" renkteki okullar kendi kayıt bölgenizi, *Mavi renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları, *Kırmızı renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir. Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul "yeşil" renkle belirtilmiş okul olacaktır. Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz.