Yıllarca kebabıyla anılan Adana, artık cezerye ile de dünya mutfağında önemli bir yere sahip. Şehrin yeni gözdesi haline gelen cezerye, hem damak tadına düşkün turistleri hem de sağlıklı beslenmeye özen gösterenleri kendine hayran bırakıyor. Doğal malzemelerle hazırlanan cezerye, aynı zamanda mucizevi bir tatlı olarak adlandırılıyor. Özellikle yabancı turistler, Adana'ya geldiklerinde mutlaka cezerye tatmak istiyorlar. Peki binlerce kişinin tercih ettiği cezeryenin faydaları nedir? Cezerye zararlı mı? Cezerye nasıl yapılır?
Adana'nın cezeryesi her derde deva! Kabızlık dahil pek çok derdin çaresi...
Adana, sadece meşhur kebabıyla değil, artık cezerye ile de adından söz ettiriyor. Bu eşsiz lezzet, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerek şehir ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Dünyanın dört bir yanına ulaşan cezerye, mucizevi bir tatlı olarak nitelendiriliyor.
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen cezerye, Adana bölgesinin en sık tercih edilen tatlı türü olarak yer alıyor. Türkiye sınırlarından başlayarak dünyaya yayılan cezeryenin lezzeti turistlerin kilometrelerce yol kat etmesine sebep oluyor.
250 TL'den başlayan fiyatları ile kapış kapış giden cezerye, sağlık açısından da önemli rol oynuyor.
MUCİZE BİR İÇERİĞE SAHİP
Kabızlığın, hazımsızlığın önüne geçerken içerisinde bulundurduğu malzemelerle de vitamin ve mineral deposu oluyor. Peki cezerye nasıl yapılır? Cezeryenin bilinmeyen faydaları nelerdir?
MALZEMELER
Havuç
Şeker
Ceviz veya Antep fıstığı
Nişasta
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
İlk olarak havucu dış tabakasını kazıyarak temizleyin. Temizlenen havuçları suyla yıkadıktan sonra bir kaç parçaya bölerek suya alın.Tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Havuçlar pişene kadar kısık ateşte pişirin.Soğuyan havuçları püre haline gelene kadar ezin.