Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? Canlı seçim sonuçları...
Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı ve muhtarları seçmek için vatandaşlar oylarını kullandı. Sonucu en çok merak edilen yerler arasında bulunan Adıyaman’da seçmenler hangi partinin seçimi kazandığını araştırmaya başladı.31 Mart 2019 yerel seçimi Türkiye tarihine geçecek öneme sahip.Adaylar kadar seçmenlerin heyecanlı bekleyişi sürdürüyor. İşte Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? Canlı seçim sonuçlarını haberimizden takip edebilirsiniz...
Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? Uzun süredir ülke gündemininde ilk sırada ki yerini kimseye kaptırmayan 31 Mart 2019 yerel seçimleri bugün gerçekleşti. Seçmenler destekledikleri belediye başkan adayları ve muhtarlara oylarını kullanmak için sandık başına giderek oylarını kullandı. Seçim sonucunu beklemeye geçen vatandaşlar Adıyaman’ın yeni belediye başkanının kim olduğunu araştırmaya başladı.İşte Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? Canlı seçim sonuçlarını haberimizden takip edebilirsiniz...
ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU 2019?
Yeni Adıyaman Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz belli olmamakla birlikte, gelen bilgilerle anbean güncellenecektir. 31 Mart 2019 seçimlerinde Adıyaman'ın yeni belediye başkanının kim olduğunu öğrenmek için SuperHaber'i takip etmeye devam edin...
31 Mart Adıyaman yerel seçim sonuçları
31 Mart yerel seçim sonuçları ile ilgili son dakika gelişmelerini haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Adıyaman Belediye Başkanı açıklanır açıklanmaz haberimize eklenecektir.
Adıyaman nefesini tuttu yerel seçimlere kilitlendi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Belde Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi, Mahalle Muhtarlığı seçim sonuçlarını herkes merak ediyor.
OYLAR SAAT KAÇTA SAYILMAYA BAŞLANACAK?
Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00’den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.
ÖNCE HANGİ OYLAR SAYILACAK?
Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
31 MART YEREL SEÇİM PARTİ PARTİ ADIYAMAN İLÇE ADAYLARI
2019 PARTİ PARTİ ADIYAMAN İLÇE ADAYLARI KİMLER?
PARTİ PARTİ ADIYAMAN İLÇE ADAYLARI
Adalet ve Kalkınma Partisi
Adıyaman merkez: Süleyman Kılınç
Besni: Eyüp Mehmet Emre
Samsat: Halil Fırat
Kahta: Engin Akel
Gölbaşı: Yusuf Özdemir
Çelikhan: Mustafa Bulut
Gerger: Erkan Aksoy
Tut: Ercan Öncebe
Sincik: Mehmet Korkut
Cumhuriyet Halk Partisi
Besni: Vakkas Açar
Tut: Mehmet Kılıç
Gölbaşı: İskender Yıldırım
Milliyetçi Hareket Partisi
Adıyaman merkez: Rıfat Erdem
Besni: Kenan Polat
Kahta: Sıraç Aslan
Çelikhan: Abdurrahman Yaylagül
Gölbaşı: Kamber Öztürk
Sincik: Ahmet Genciz
Tut: Hasan Şahan
Samsat: Sadık Öztürk
YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2014
Yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak ve Türkiye'de yeni belediye başkanları ile muhtarlar seçilecek. 31 Mart öncesinde son yerel seçimlerdeki durum merak ediliyor. Türkiye’deki 2014 yılındaki büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile ihtiyar heyetlerinin seçimi için 30 Mart 2014 tarihinde yapıldı. Seçime 26 parti katıldı. 52.608.398 seçmen 194.042 sandıkta oy kullandı. Katılım oranı yüzde 89,19 gerçekleşti.
2014 il ve ilçe yerel seçim sonuçları haberimizde yer alıyor. AK Parti yüzde 43,16 oyla 18 büyükşehir, 32 il ve 559 ilçe; CHP yüzde 26,58 oyla 6 büyükşehir, 7 il ve 161 ilçe; MHP yüzde 17,66 oyla 3 büyükşehir, 5 il ve 106 ilçe; BDP yüzde 4,16 oyla 2 büyükşehir, 7 il ve 67 ilçe belediye başkanlığı kazandı. İl genel meclisi oylarında ise AK Parti yüzde 43,39, CHP yüzde 25,53, MHP yüzde 17,57 ve BDP yüzde 4,56 oy aldı.
2014 yerel seçim sonuçları partilerin oy oranları nasıldı?
AK Parti %45.50
CHP %27,79
MHP %15,21
BDP %4,18
SP %2.03
31 MART YEREL SEÇİMLERİ OY NASIL KULLANILIR?
Sandık başkanından pusula ve zarfı alırken, yazılı veya evet mührü yazılmış olmadığını kontrol edin. Tarafınıza görevliler tarafından verilecek stampa ve mühürle oy vermek için kullanılan paravanın arkasına geçin ve kimi istiyorsanız, o parti ya da bağımsız adayın isminin altındaki yuvarlak boşluk alana bastırın. Net şekilde çıktığını gördükten sonra mürekkebin kurumasını bekleyin ve mührün geldiği yer dışarıda kalmayacak şekilde, düzgünca katlayarak, zarfa yerleştirin. Paravandan çıkın ve oyunuzu sandığa atın.
OY PUSULASINI YIRTMAYIN
Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları da geçerli kabul edilmeyecek. Ayrıca bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde evet ya da tercih mührü dışında veya bu mühürler yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılan, üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin şekilde karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları da geçersiz sayılacak.
SADECE ZARF VE OY
Yüksek Seçim Kurulu, zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulaları hesaba katılmayacak. Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında oy pusulasının yırtılması, bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması durumunda oylar geçerli sayılacak. Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapılmadığının anlaşılması durumunda, bu oy geçerli kabul edilecek
ÖNCELİKLİLER
Hamile, hasta, engelli ve yaşlı seçmenler kuyrukta bekletilmeden oy kullandırılacak. Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine giremeyecek. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilecek.