Adıyaman Besni'de 80 kişinin öldüğü binanın müteahhiti tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’ın Besni ilçesinde çöken ve 80 kişinin ölümüne neden olan Besni Yukarı Şehir Konutlarıyla ilgili Adıyaman Adliyesinde ilk duruşması görüldü. Konutlarının müteahhitti Şükrü İşitmen mahkemece tutuklandı. 72 kişinin öldüğü İsias Otel davasında bilirkişi raporu beklenecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 80 kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği Besni Yukarı Şehir Konutları'nın müteahhitti mahkemece tutuklandı.

Adıyaman 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 15 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi raporlarında binanın yapımında sorumlu olan kişinin müteahhit Şükrü İşitmen olduğu ve İşitmen’in tutuklanmasına karar verildi.

Müteahit duruşmaya katılmadı. Aynı zamanda davanın 21 Ocak 2025’e ertelenmesine karar verildi.

Adıyaman Besni'de 80 kişinin öldüğü binanın müteahhiti tutuklandı

İSİAS OTELİ DAVASIARALIK'A ERTELENDİ

Aralarında Kıbrıs'tan turnuva için gelen genç voleybolcuların da olduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Otel davasının 4. duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. D

uruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Duruşmada ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, yaşamını yitiren sporcuların aileleri ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan otel sahibi Ahmet Bozkurt, oğlu ile birlikte 21 aydır tutuklu olduklarını söyledi. Kendisinin de depremzede olduğunu ve otelde yaşanan can kayıplarının kendisinde travma oluşturduğunu belirten Bozkurt, "Ben teknik konulardan anlamam. Bu olayda bizim hiçbir suçumuz yok. Mağdurum, sağlığım gitti, tahliyemi istiyorum" dedi. Mehmet Bozkurt ise suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

MİMAR: İMZA BANA AİT DEĞİL

Tutuklu sanıklardan Mimar Erdem Yıldız da aylardır kendisine ait olmayan imzanın yer aldığı evraklar üzerinde savunma yaptığını ve masum olduğunu ifade ederek tahliyesini istedi.

Duruşmada otelde hayatını kaybedenlerin yakınları da sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.Duruşma savcısı, bilirkişi raporunun beklenilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına; diğer 8 sanığın ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasının devamına, hakkında soruşturma izni çıkarılan kamu görevlilerinin dosyalarının akıbetinin öğrenilmesine ve 9 Eylül Üniversitesi'nden talep edilen bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 3 Aralık tarihine erteledi.

Adıyaman Besni'de 80 kişinin öldüğü binanın müteahhiti tutuklandı ile ilgili etiketler Adıyaman Besni deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.