Adıyaman seçim sonuçları 2019!

Adıyaman seçim sonuçları 2019! Son dönemde ülkenin gündemini en çok meşgul eden konulardan biri olan 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala internette araştırmalar iyice hız kazandı. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimin ardından belli olacak olan Adıyaman Belediye Başkanı merakla bekleniyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Peki Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? Açıklandı mı? Hangi partiden? Detaylar haberimizde...

Adıyaman seçim sonuçları 2019! 31 Mart 2019 yerel seçimleri her geçen gün yaklaşırken, heyecan da artıyor. Hangi ilde kimin belediye başkanı olacağı merakla beklenirken, Adıyaman'da bu illerden biri. Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu, açıklandı mı gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu? İşte Belediye Başkan seçim sonuçları 2019 ve tüm ayrıntılar...

Adıyaman seçim sonuçları 2019!

ADIYAMAN SEÇİM SONUÇLARI 2019!

Adıyaman'ın belediye başkanı belli olduğunda detaylar haberimizde eklenecektir.

ADIYAMAN AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı olarak Süleyman Kılınç'ı gösterdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Başkanı Erdoğan, yerel seçimlerde partisinin Adıyaman Belediye Başkanı adayının Süleyman Kılınç, olduğunu açıkladı.

SÜLEYMAN KILINÇ KİMDİR?

Adıyaman'da Beyin ve sinir cerrahı olarak görev yapan Dr. Süleyman Kılınç 14 sene Adıyaman Tabipler Odası başkanlığı görevini yürütmüştür.

Süleyman Kılınç 24 Haziran seçimlerinde de Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvurmuş ancak aday gösterilmemiştir. Süleyman Kılınç 11 yıldır Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Beyin Cerrahisi uzmanı olarak görev yapmaktadır.

ADIYAMAN İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak Abdülkadir Kırmızı'yı açıkladı.

ABDÜLKADİR KIRMIZI KİMDİR?

Abdulkadir Kırmızı 10 Nisan 1958 yılında Adıyaman’da doğdu. İlköğrenimini Merkez Bir Aralık İlkokulunda, Ortaöğretimini Adıyaman İmam Hatip Lisesinde, Lisans eğitimini Uşak Üniversitesi Eğitim Enstitüsünde tamamladı. Çeşitli illerde ve Adıyaman’a bağlı okullarda 12 yıl Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğiyle Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu. MTTB Aktif Üyeliği, Akıncılar Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı(MGV) Bölge Başkanlığı görevlerini üstlendi.1994 ve 1999 yerel seçimlerinde muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanı seçildi. 1994-2004 yılları arasında toplam 10 yıl muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı görevini yürüttü ve sayısız projelere imza attı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı için aday oldu. %25 Oy almasına rağmen seçilemedi.

ADIYAMAN

Adıyaman, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir ilidir. İdari merkezi Adıyaman şehridir.

İl Nüfusu: 624.513'dür. Bu nüfusun %72,9'u şehirlerde yaşamaktadır. İl sınırları içerisinde 1 üniversite bulunmaktadır; Adıyaman Üniversitesi. İlin yüzölçümü 7337 m²'dir. İlde km²'ye 85 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 168'dir.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 701 m.'dir.

2018 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 9 İlçe, 23 belediye, bu belediyelerde 174 mahalle ve ayrıca 452 köyü vardır.

Adıyaman ili topraklarında en eski yerleşim dönemlerine ait izler bulunmaktadır. Adıyaman ili Palanlı köyü sınırları içerisindeki Palanlı Mağarasında yapılan incelemelerde burasının tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı belirlenmiştir. Samsat-Şehremuz Tepede yapılan arkeolojik incelemelerde M.Ö. 7.000 yılından M.Ö. 3.000-1.200 yılları arasındaki Tunç Çağı'na kadar yerleşime ait izlere rastlanılmıştır. Hitit-Mitanni mücadelesi esnasında el değiştiren bölgenin M.Ö. 1.200 den sonraki dönemde karışık bir dönem yaşandı. 708 yılına kadar Geç Hitit Devletlerinden Kummuh'ların egemenliğinde kalan Adıyaman ili toprakları Asur hakimiyetine geçti. M.Ö. 6. yüzyılda bölgede başlayan Pers egemenliği Büyük İskender'in bu devleti yıkmasıyla son buldu. Makedonya Krallığı hakimiyeti kısa sürmüş, Büyük İskender'in ölümüyle bölge generallerinden I. Seleukos Nikator tarafından M.Ö. 321' de kurulan Seleukos İmparatorluğu topraklarına katılmıştır.

Seleukos İmparatorluğu' nun zayıfladığı dönemde yerel valilerden Ptolemaeus tarafından M.Ö. 163'te kurulan Kommagene Krallığı, Adıyaman'ın da içinde olduğu bölgeye egemen oldu. Günümüz Samsat ilçesi bu krallığın başkenti oldu. Adıyaman toprakları M.S. 72'de Roma hakimiyetine geçti. 395 yılında Roma İmparatorluğu'nun ikiye ayrılmasıyla Bizans hakimiyeti başladı. 7. yüzyıldan itibaren İslâm akınları bölgede görülmeye başlamış ve 670 yılında yerleşiminde içerisinde olduğu bölge Emevî hakimiyetine geçmiştir. Emevî kumandanlarından Mansûr bin Ca'vene tarafından bugünkü Adıyaman il merkezindeki kale inşa ettirildi. Adıyaman merkez ilçesi Hısnımansûr (Mansur'un kalesi) olarak anılmaya başlandı. 758'de Abbâsî egemenliğine geçen bölge, 926-958 yılları arasındaki Hamdaniler döneminden sonra yeniden Bizans hakimiyetine geçti. 11. yüzyılda Türk akınlarına uğrayan yerleşim, ilk defa 1066’da Selçuklu kumandanı Gümüştekin tarafından alındı. Artuklu, Eyyûbî ve Selçuklu, İlhanlı, Akkoyunlu, Dulkadiroğulları ve Memlüklü hakimiyetinden sonra 1515 yılında Osmanlı egemenliğine geçti.

Adıyaman 22 Haziran 1954’te merkez, Besni, Gerger ve Kâhta ilçeleriyle on altı nahiyeden oluşan bir il oldu. Sonrasında Çelikhan, 1958’de Gölbaşı, 1960’ta Samsat, 1990'da Tut ve Sincik ilçe yapılarak Adıyaman’a dahil edildi.

Adıyaman seçim sonuçları 2019! ile ilgili etiketler Yerel seçim Adıyaman 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.