AFAD 2024 Haziran ödeme tarihi! AFAD kira yardım desteği yattı mı? AFAD deprem yardımı uzatılacak mı?

AFAD kira yardımı desteği, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depreminin ardından depremzedelere yatıyor. Ağır ve orta hasarlı ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara ise 3.000 TL olarak ödenen bu yardımın Haziran 2024 ödemeleri bekleniyor. Bu bağlamda 'AFAD kira yardım desteği yattı mı?' veya 'AFAD kira yardımı 2024 Haziran' gibi konu başlıkları arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, AFAD kira yardım desteği bitti mi? AFAD deprem yardımı uzatılacak mı? AFAD 2024 Haziran ödeme tarihi

6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra, AFAD kira yardımı desteği depremzedelere sağlanmaya devam ediyor. Ağır ve orta hasarlı ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara ise 3.000 TL olarak ödenen bu destek kapsamında, Haziran 2024 ödemeleri bekleniyor. Bu süreçte, arama motorlarında 'AFAD kira yardımı yattı mı?' veya 'AFAD kira yardımı 2024 Haziran' gibi başlıklar sıkça aranıyor. Peki, AFAD kira yardımı sona erdi mi? AFAD deprem yardımı uzatılacak mı? AFAD 2024 Haziran yardımı!

AFAD 2024 Haziran ödeme tarihi! AFAD kira yardım desteği yattı mı? AFAD deprem yardımı uzatılacak mı?

AFAD KİRA YARDIMI BİTTİ Mİ HAZİRAN 2024? AFAD KİRA YARDIMI ARTIK YATMAYACAK MI?

AFAD, kiracılar için yapılan kira yardımının Haziran ayında sona erdiğini duyurdu. 2023 bahar aylarından itibaren devam eden ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyordu. AFAD'dan yapılan açıklamada, kiracılara yönelik kira yardımı ödemelerinin bu ay itibariyle son bulduğu belirtildi.

AFAD DEPREM YARDIMI UZATILACAK MI?

AFAD, kira yardımının sadece kiracılar için sona erdiğini, ev sahiplerine yapılan yardımların ise devam edeceğini açıkladı. Bu kapsamda, ev sahiplerinin yardımları hesaplarına düzenli olarak yatırılmaya devam edecek.

AFAD'ın gönderdiği SMS mesajında şu ifadelere yer verildi: "6 Şubat depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak, daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzeri hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15'incisi ve sonuncusunu Haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü afetten korusun."

AFAD DEPREM YARDIMI NE ZAMAN HAZİRAN 2024?

AFAD kira yardımı ödemeleri, ev sahiplerinin hesaplarına 20 Haziran itibariyle yatırılmaya başlandı. Bu tarihlerde hesaplarını kontrol eden ev sahipleri, yardımlarını alabilecekler.

Depremzedelerin merakla beklediği kira yardımı ödemeleri ve programın geleceği hakkında AFAD'dan gelen son bilgiler bu şekilde. Kira yardımı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

AFAD 2024 Haziran ödeme tarihi! AFAD kira yardım desteği yattı mı? AFAD deprem yardımı uzatılacak mı? ile ilgili etiketler AFAD
GÜNÜN VİDEOSU

Kanada semalarında esrarengiz ışıklar…

New York Post'un haberine göre Kanadalı bir çift, güneş büyüklüğünde UFO tespit etti. Kanada semalarındaki garip ışıkları cep telefonu kamerasıyla çeken çift, gizemli ışıkların uzaylılar olduğunu iddia ediyor.