Ağzındaki baklayı çıkardı: PYD elebaşı arz-ı mev'ud'a "prove", Misak-ı Milli'ye "işgal dedi

PYD elebaşlarından sözde eşbaşkan Herib Hiso, terör örgütünün yayın organına yaptığı açıklamada, İsrail’in Nil’den Fırat’a Vadedilmiş Topraklar hedefi için proje ifadesini kullandı. Siyonizmin bu hedefine ses çıkarmayan Hiso, hemen ardından Misak-ı Milli’ye sözü getirip “Türk işgalciliğinin projesi” ifadesini kullandı

SUPERHABER-ÖZEL

PYD terör örgütü elebaşlarından Herib Hiso, İsrail ile Türkiye arasında İsrail taraftarı açıklamalar yaptı. Siyonizmin Nil’den Fırat’a Arz-ı Mev’ud da denilen Vadedilmiş Topraklar-Büyük İsrail hedefi için “proje” gibi yumuşak bir ifade kullanırken, Türkiye’nin tarihsel “Misak-ı Milli” sınırları için işgal projesi tanımı yaptı.

Terör örgütünün yayın organına konuşan Hiso, İsrail ile Türkiye arasında nasıl bir taraf tuttuğunu şu ifadelerle açığa çıkardı:

Ağzındaki baklayı çıkardı: PYD elebaşı arz-ı mev'ud'a "prove", Misak-ı Milli'ye "işgal dedi

Herib Hiso

“İsrail’in Nil’den Fırat’a kadar uzanan alanı kapsayan bir projesi olduğunu, İsrail’in 70-80 yıldır bu proje üzerinde çalıştığını söylüyorlar. Eğer böyle bir projenin varlığını kabul edersek çok büyük bir savaşın bizi beklediğini görmeliyiz. Aynı zamanda Türk işgalciliğinin de bir projesi var. Onlar da Misakı Milli adı altında Halep’ten Güney Kürdistan’a kadar birçok kenti kapsayan bir alana göz dikmiş durumdalar. Bu, Türkiye’nin yüz yıldır dillendirdiği bir işgal ve soykırım projesidir.”

İsrail’in soykırımlara dayandırarak hayata geçirmek istediği Büyük İsrail hedefi için yumuşak ifadeler kullanan Hiso, Türkiye’yi hedef almaya sonraki açıklamalarında da devam etti. Türkiye’nin düşmanları olduğunu söyleyen terör örgütü elebaşı aynı şekilde Şam’ın da düşman olduğunu söyledi. Şam yönetiminin istediklerini vermediğini itiraf eden Herib Hiso şöyle konuştu:

“Bölgemizde birçok düşmanımız var. Örneğin; işgalci Türk devleti günlük olarak tehditler yağdırıyor. Türkiye de büyük bir korku ve panik içerisine girmiş durumda. Belki de içine düştüğü bu korku ve kaygı fotoğrafı taktiksel bir siyasetin ürünüdür. AKP-MHP’nin bu siyasetine güven duyulabilir mi? Aynı şey rejim için de geçerli.”

Ağzındaki baklayı çıkardı: PYD elebaşı arz-ı mev'ud'a "prove", Misak-ı Milli'ye "işgal dedi ile ilgili etiketler PKK PYD İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

"Hayvan Hasan"dan hakeme uçan tekme! Maç tatil edildi, hakemler maçlara çıkmadı

Hakemin kararına sinirlenen agresif futbolcu uçan tekmeyle saldırdı..  Kıbrıs 1. Ligi'nde oynanan maçta Hasan Çaka isimli futbolcunun hakem Mustafa Torun'a uçan tekmeli saldırısı sosyal medyada gündem oldu. Kenardan futbolcuyu uyaran birinin "Lan hayvan Hasan" diye bağırdığı duyuldu.