Ahat Andican kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Ahat Andican, hem tıp alanında hem de siyaset sahnesinde önemli roller üstlenmiştir. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ahat Andican'ın kim olduğu merak ediliyor. Peki, Ahat Andican kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? İşte, Ahat Andican'ın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilenler...

Türk siyasetinin önde gelen figürlerinden biri olan Ahat Andican, hem tıp dünyasında hem de siyaset arenasında önemli görevler üstlenmiştir. Son dönemde yeniden gündeme gelen Ahat Andican, kim olduğu konusunda merak uyandırdı. Peki, Ahat Andican kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu? İşte, Ahat Andican'ın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında bilinmesi gerekenler...

Ahat Andican kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

AHAT ANDİCAN KİMDİR?

Abdul Ahat Andican, Türk doktor, siyasetçi ve yazardır. 1951 yılında Afganistan'ın Kunduz şehrinde Özbekistanlı göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1953 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç eden Andican, Akşehir'de eğitim hayatına başladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi alarak 1974 yılında mezun oldu ve doktor unvanını kazandı.

AHAT ANDİCAN NERELİ?

Aslen Afganistanlı olan Ahat Andican, 1953 yılında Türkiye'ye göç etmiş ve hayatını burada sürdürmüştür.

AHAT ANDİCAN KAÇ YAŞINDA?

1 Nisan 1951 doğumlu olan Ahat Andican, 2024 yılı itibarıyla 73 yaşındadır.

AHAT ANDİCAN NERELERDE ÇALIŞTI?

Ahat Andican, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda asistan olarak çalışmaya başladı. 1980 yılında Genel Cerrahi Uzmanı, 1984 yılında Doçent ve 1991 yılında Profesör unvanlarını aldı. Aynı fakültede öğretim üyeliği ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1984 yılında Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği’ni yeniden kurarak dernek başkanlığına seçildi.

Ahat Andican, 20. ve 21. dönemlerde Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçildi. 55. Hükümet’te Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev yaptı. 2015 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul 2. bölge milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Daha sonra İYİ Parti'ye katılan Andican, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi ve TBMM İYİ Parti Grup Başkanı oldu. 2023 yılında İYİ Parti'den istifa etti.

Ahat Andican, evli ve iki çocuk babasıdır. İstanbul Başakşehir'de adını taşıyan bir ortaokul bulunmaktadır.

 
Ahat Andican kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler TBMM