Ahlat Ağacı filmi oyuncuları kimler? | Filmin konusu ne?

Nuri Bilge Ceylan yeni filmi Ahlat Ağacı herkes tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde gösterimi yapılan film ayakta alkışlandı. Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan filmin gösteriminin ardından izleyenler adeta büyülendi. Peki Ahlat Ağacı filminin konusu nedir? Ahlat Ağacı oyuncuları kimler? İşte bu soruların cevabı haberimizde...

Ahlat Ağacı oyuncuları kimler? Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor. 2014'te Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye Ödülüne layık görülen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Ahlat Ağacı (The Wild Pear Tree) izleyenler tarafından büyük beğeni kazanan filmi ile de bir ödül kazanması bekleniyor. Ahlat Ağacı'nın Altın Palmiye'de ayakta alkışlanmasının ardından herkes Ahlat Ağacı filmi oyuncu kadrosunu ve Ahlat Ağacı filmi konusunu merak ediyor. İşte detaylar...

Ahlat Ağacı filmi oyuncuları kimler? | Filmin konusu ne?

 

AHLAT AĞACI KONUSU?

Üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. Doğu Demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor.

Ahlat Ağacı filmi oyuncuları kimler? | Filmin konusu ne? - Resim : 2

AHLAT AĞACI OYUNCU KADROSU

Ahlat Ağacı’nın başrollerini Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü ve Murat Cemcir, Tamer Levent, Ercüment Balakoğlu, Kadir Çermik paylaşıyor.

NURİ BİLGE CEYLAN KİMDİR?

Nuri Bilge Ceylan, 26 Ocak 1959’da İstanbul, Bakırköy’de doğan Nuri Bilge Ceylan’ın çocukluğu baba memleketi olan Çanakkale, Yenice’de geçer. Annesinin adı Fatma ve Babasının adı Mehmet Emin Ceylan’dır. İstanbul Yeşilköy’de Zirai Araştırma Enstitüsü’nde çalışmakta olan Ziraat mühendisi babasının memleketi Çanakkale’ye tayinini istemesi sonucu, Nuri Bilge iki yaşındayken 1961 yılında ailece Yenice’ye taşınırlar. Emine adında bir ablası vardır. Yenice’de o yıllarda lise bulunmadığı için orta okulu bitiren Emine ablası için 1969 yılında tekrar İstanbul’a taşınırlar. Babalarıysa tayinini yaptıramadığından orda kalır. Nuri Bilge Ceylan ilkokul 5. Sınıfa kadar Yenice’de okuduktan sonra , ilkokul beşi, ortaokulu ve liseyi Bakırköy’de tamamlar.

1976 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazanır. Ancak olaylı yıllardır. Boykotlar, çatışmalar, siyasi kutuplaşmalar nedeniyle dersler sürekli kesintiye uğrar. O günlerde olayların en yoğun yaşandığı Maçka kampüsüne iki yıl gider gelir. 1978 yılında tekrar sınava girer ve o yıllarda olayların daha az sirayet ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nin Elektrik Mühendisliği bölümüne geçer.

Lise yıllarında filizlenen fotoğraf merakı burada fotoğraf klübünün de katkısıyla artar. Üniversitede seçmeli ders olarak sinema dersleri aldı. Boğaziçi Üniversitesi yıllarında okul harçlığını çıkarmak için klüpte vesikalık fotoğraf çeker. Fotoğraf klübü dışında, dağcılık ve satranç klüplerinde de faaliyet gösterir. 1985 yılında mezun olur.Okul bitince Nuri Bilge Ceylan, önce Londra, ardından Katmandu olmak üzere aylar süren batı ve doğu seyahatlerinin ardından Türkiye’ye ek subay olarak Ankara Mamak’ta vatani görevini yapar. Askerlikten sonra bir yandan geçimini sağlamak için tanıtım fotoğrafları çekerken bir yandan da Mimar Sinan Üniversitesi Sinema bölümüne iki sene yüksek lisansı yaptı.

Önce arkadaşı Mehmet Eryılmaz’ın bir kısa filminde oyunculuk yapar ve teknik sürece baştan sona katılarak bilgisini pekiştirir. Sonra da o filmin çekildiği Arriflex 2B kamerayı kendi kısa filmini çekmek amacıyla satın alır. O yıllar henüz video kameralar bir opsiyon değildir.

1993 yılı sonlarında, bir kısmını Rusya‘dan kendi valizinde getirdiği, bir kısmını TRT‘nin verdiği son kullanma tarihi çoktan geçmiş filmlerle kısa filmi Koza’yı çekmeye başlar. Film 1995 Mayıs’ında Cannes’da gösterilir ve Cannes Film Festivalinde yarışmaya seçilen ilk Türk kısa filmi olur.

Ardından Koza’nın devamı sayılabilecek ve bazılarınca “taşra üçlemesi” diye nitelendirilen üç uzun metrajlı film gelir: Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999) ve Uzak (2002). Bu filmlerde Ceylan yakın arkadaşlarını, akrabalarını ve ailesini oyuncu olarak kullanır ve hemen her işi kendisi üstlenir. Görüntü yönetimi, ses dizaynı, yapımcılık, kurgu, senaryo ve yönetmenlik yapar.

Üçlemenin son filmi ‘Uzak’, 2003 Cannes Film Festivali‘nde Büyük Jüri Ödülü’nü alır ve bir anda Ceylan’ı uluslararası alanda tanınan bir isim haline getirir. Cannes sonrasında yolculuğuna devam eden Uzak, 23’ü uluslararası olmak üzere toplam 47 ödül alarak Türk sinemasının en fazla ödül kazanan filmi olur.

2003 yılı sonlarında ‘İklimler’ filminin mekan aramaları sırasında, askerlik yıllarından beri el sürmediği fotoğraf sanatına geri döner. Sinemanın yanı sıra onu da yürütmeye başlar. Bu arada da filmlerinde sanat yönetmenliği yapmış olan Ebru Yapıcı(Ceylan)’yla evlenir ve i.

Ardından bu kez yine 2006 Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülünü alacağı 4. filmi ‘İklimler’ filmi gelir. Filmde eşi Ebru Ceylan ile birlikte başrolü paylaşır. Ayrıca bu film Ceylan’ın görüntü yönetmenliğini yapmadığı tek filmi oldu.

2008 tarihli filmi ‘Üç Maymun‘ ile 61.Cannes Film Festival’inde yarışır ve En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülür. ‘Üç Maymun’ daha sonra Oscar yarışında da ilk dokuza kalmayı başaran ilk Türk filmi olur.

Nuri Bilge Ceylan 2009 yılında tekrar Cannes’a geri döner. Ancak bu kez ana yarışmada jüri üyesidir.

2011 tarihli filmi “Bir Zamanlar Anadolu’da“, 64. Cannes Film Festivali’nde bir kez daha Büyük Jüri Ödülü’nü kazanır.

Nuri Bilge Ceylan, Senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan (d.1976) ile evlidir. Ayaz (d.2004) isminde bir çocukları vardır.

Filmleri :
1995 – Koza
1997 – Kasaba
1999 – Mayıs Sıkıntısı
2002 – Uzak
2006 – İklimler
2008 – Üç Maymun
2011 – Bir Zamanlar Anadolu’da

Ödülleri :
21. Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Türk Filmi, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
21. Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Yönetmen, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
İstanbul Film Festivali – En İyi Türk Filmi, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
Altın Portakal – En İyi Yönetmen, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
12. Ankara Film Festivali – En İyi Film, 2000 “Mayıs Sıkıntısı”
İskenderiye Film Festivali – Jüri Özel Ödülü, 2000 “Mayıs Sıkıntısı”
14. Ankara Film Festivali – En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, 2002 “Uzak”
Altın Portakal – En İyi Film, 2002 “Uzak”
Altın Portakal – En İyi Yönetmen, 2002 “Uzak”
Altın Portaka l- En İyi Senaryo, 2002 “Uzak”
Cannes Film Festivali – Grand Prix, 2002 “Uzak”
Altın Portakal – En İyi Yönetmen Ödülü, 2006 “İklimler”
Cannes Film Festivali – En İyi Yönetmen, 2008 “Üç Maymun”
Cannes Film Festivali – Jüri Özel Ödülü, 2011″Bir Zamanlar Anadolu’da”

 

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.