AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Kampta birinci önceliğimiz Gazze' diyerek çağrı yaptı: Dünyanın 'Dur' deme zamanı gelmiştir!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında kameralar karşısına geçen Ömer Çelik, birinci konunun Gazze'de gerçekleşen katliamlar olduğunu duyurdu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan 1995 Srebrenitsa Katliamı kararını değerlendiren Çelik, "Bu kadar geç kalınmasın Gazze konusunda. Ve bunun daha fazlasına müsaade edilmesin. Bütün dileğimiz odur.  O sebeple dünyanın buna dur demesinin zamanı gelmiştir. " dedi.

AK Parti, Ankara Kızılcahamam'da kampa girdi.

31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kamp programına ilişkin Ankara'da kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. 

İşte Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Birinci konumuz Gazze'de gerçekleşen katliamlar konusundaki değerlendirmelerimizdi. Siyasetimiz bundan sonra da sürdürülecek. Özel oturum yapıldı. Bu oturumda teşkilat başkanımız, seçim işleri başkanımız sunum gerçekleştirdiler. Bundan sonra eğitim konusunda bakanımızın değerlendirmesi olacak. Aynı şekilde bir oturumda ekonomi, enerji ve tarım bakanlarımızın sunumu gerçekleştirilecek. Bu politikalar istişare edilecek. Yarın sabah adalet, güvenlik ve dış politika oturumu ile sabah 09:00'da başlayacağız. Bakanlarımızın sunumları olacak. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tüm heyetlerimizin katılımı ile soru cevap şekilden toplantımız olacak. Bu en kapsamlı soru cevap ve istişare toplantısı oluyor. Arkasından bir ara verip yine Cumhurbaşkanımızın süreçteki tartışmaları değerlendirmesi ve mesajları temelinde kapanış konuşması olacak.

Bu süreci takip ederken birinci gündemimiz Gazze'deki katliam siyasetidir. Sürecin başından beri takip edersek Cumhurbaşkanımızın ilke ve prensipleri Uluslararası Adalet Divanı tarafından da ortaya konuluyor. Dünyanın vicdanı buna tepki veriyor. Filistin'in tanıması konusunda ciddi ilerlemeler kaydediliyor. Bunun devamının gelmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

 

Biliyorsunuz, 1995 Srebrenitsa katliamıyla ilgili 11 Temmuz'un bir anma günü olarak gerçekleşmesi konusunda bir karar aldı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu. Bu son derece kıymetlidir. Bu günlerde de bunun daha büyük bir anlamı vardır. Katliam siyaseti cezalandırıldı. Ve çok geç de olsa 1995 Srebrenitsa Katliamı'ndaki kurbanların anılarının taze tutulması onların yad edilmesi için bu karar alınmış oldu.

Bu kadar geç kalınmasın Gazze konusunda. Ve bunun daha fazlasına müsaade edilmesin. Bütün dileğimiz odur. 

Tasarruf tedbirleri her alanda geçerli. Bu kampta da tedbirlere uyuluyor. Siyaset, memleketin meselesinin konuşulması meselesidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Kampta birinci önceliğimiz Gazze' diyerek çağrı yaptı: Dünyanın 'Dur' deme zamanı gelmiştir! ile ilgili etiketler Ömer Çelik AK Parti Filistin Gazze Kızılcahamam
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.