AK Parti'de kongre maratonu başladı! İstanbul ve Ankara sona bırakıldı...

AK Parti'de dün yapılan mahalle delege seçimiyle 8. Büyük Olağan Kongre süreci başladı. 37 beldede kongre yapılacak. İstanbul ve Ankara ise sona bırakıldı. 12 Ekim'de hem belde hem de ilçe kongrelerinin başlatılması planlanıyor. İşte AK Parti'nin kongresinde merak edilenler...

AK Parti, 3 Eylül’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) alınan kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre sürecine ilişkin çalışmalara yoğunlaştı.

Bu kapsamda parti öncelikle MKYK’de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre mahalle delege seçimlerinin yapılacağı ifade edildi.

Bunun için “delege listelerinin ilanı, delege listelerinin kesinleşmesi” sürecini tamamlayan parti, dün yapılan ve bugün de devam edecek olan mahalle delege seçimiyle belde ve ilçe kongre delegelerini tespit edecek.

37 BELDEDE KONGRE YAPILACAK

Daha sonra belde ve ilçe kongrelerine geçecek ve 37 beldede kongre yapacak AK Parti’nin, 12 Ekim’de ise ilçe kongrelerinin başlaması bekleniyor. Bu süreci 90 gün olarak planlayan AK Parti, ilçe kongreleri devam ederken de süreci tamamlayan ilçeler için 28 Aralık’ta il kongrelerini başlatmayı hedefliyor.

İSTANBUL VE ANKARA SONA BIRAKILDI

Kongresi biten ilçe ve il teşkilatları saha çalışmalarına yönlendirilecek. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı büyükşehirlerin kongrelerinin ise en son yapılması planlanıyor. Bu takvim çerçevesinde en geç mart ayı sonuna kadar 8. Büyük Olağan Kongre için hazırlık çalışmaları tamamlanmış olacak. Mayıs ayında ise büyük kongreye gidilmesi planlanıyor. Kongre süreci ile birlikte AK Parti'de kadrolar gözden geçirilecek.

ERDOĞAN’IN A TAKIMINI YENİLEMESİ BEKLENİYOR

Partinin yönetim organı olan ve yedeklerle beraber 110 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu için inisiyatif Erdoğan'da olacak. Erdoğan’ın parti vitrini ve A takımını da yenilemesi bekleniyor. AK Parti kurmayları kongre sürecini, 2028 seçimlerine hazırlık yapacak kadroların belirlenmesi olarak nitelendiriyor.

 

 

AK Parti'de kongre maratonu başladı! İstanbul ve Ankara sona bırakıldı... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Alman polisi bacak kadar çocuğu Filistin bayrağı sallıyor diye gözaltına aldı

Berlin'de Filistin yanlısı bir gösteri sırasında Alman polisinin Filistin bayrağı sallayan bir çocuğu kovalaması sosyal medyada gündem oldu. Utanç verici görüntüler tepki çekerken, çocuğun gözaltına alındığı öğrenildi.