AK Parti'nin HDP'yi ziyaretine Metiner ve Tayyar'dan tepki
AK Parti'nin HDP ile yaptığı anayasa değişikliği görüşmesine parti içinden iki net itiraz geldi. AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner, "Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek" dedi. Metiner'in dışında bir itiraz da AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan geldi.
AK Parti'nin Meclis gündemine taşıyacağı başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki heyet muhalefet partilerinin kapısını çaldı. AK Parti heyeti ilk olarak CHP ile görüştüğü ancak CHP yönetimi, değişikliğe destek vermeyeceklerini açıkladı.
AK Parti heyetinin ikinci durağı ise HDP oldu. Bozdağ ve beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç ve Parti Sözcüsü Ebru Günay ile bir araya geldi.
AK PARTİ İÇİNDEN İKİ İTİRAZ GELDİ
AK Parti'nin HDP ile görüşmesine parti içinden iki isim net itiraz koydu. AK Partili eski milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner, HDP'yi muhattap alarak yapılan görüşmenin AK Parti için sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi. Metiner, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.
AK Parti karar vermeli: HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…
BİR İTİRAZ DA ŞAMİL TAYYAR'DAN GELDİ
AK Parti'nin HDP ile görüşmesine bir itiraz da AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, HDP ile neden anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğünü sorarak şunları söyledi:
"Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız"