Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Mağdurlar dertlerini sosyal medyada duyurmaya başladı

Akbank müşterilerinin bilgisi ve rızası dışında kredi çekilip kullanılma olayları devam ediyor. Hesaplarından krediler çekilerek farklı kişilere transfer yapıldığını ifade eden mağdurlar dertlerini "Akbankmağdurları" etiketiyle sosyal medyada duyurmaya başladı.

Bir gece yarısı hesaplarından kredi çekiliyor, vadeli hesaptan bilmedikleri hesaplara EFT yapılıyor! Üstelik kendilerinden hiçbir onay istenmiyor. Sayıları gitgide artan Akbank mağdurları seslerini sosyal medyadan duyurmaya devam ediyor.

Bir Akbank müşterisi "Gerekirse kendimi yakarım, Akbank önünde intihar ederim ama bu borcu ödeyemem" dediği videosuyla olayın boyutunu gözler önüne serdi.

AKBANK İLETİŞİME DAHİ GEÇMEDİ

5 aylık bir bebeği olan kadın sosyal medyada paylaştığı videoda "04.03.2024 tarihinde eşimin Akbank hesabından 100 bin TL kredi, 50 bin TL artı para iznimiz onayımız olmadan tanımadığımız kişilere EFT edilmiştir. Eşim 1 yıldır çalışmıyor ve sigortamız yok. Bebeğimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Ailelerimizin yardımıyla krediyi kapattık. Akbank iletişime bile geçmedi. Şu an binlerce mağdur var" ifadelerini kullandı.

"Soyulanlardan biri de benim" diyen vatandaş ise "Evimde uyurken Akbank mobil şubesi hacklenerek hemde telefonumdan ne şifre ne onay hiç bir temasım olmadan 500 bin TL kredi kullandırılmış para başka hesaplara transfer edilmiştir. Banka hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir" bilgisini paylaştı.

AKBANK'A GÖRE "MÜNFERİDEN"

Akbank'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değişen tehditlere uyumlu olarak en yeni teknolojiler konumlandırılmakta, süreçler yeni tehditlere göre düzenlenmektedir. Tüm bu çalışmalar ise bu konuda, nitelikli insan kaynağı ile yürütülmektedir. Bankamız, bu çalışmalarla sektörde güvenlik alanında en çok yatırım yapan bankalardan biri konumundadır. Öte yandan münferiden gerçekleşen her bir dolandırıcılık ve siber suç vakası Bankamızın ilgili birimleri tarafından dikkatle incelenmekte ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun bankalara atfettiği yükümlülükler çerçevesinde hukuki süreçlerle ele alınmaktadır. Tüm bu süreçlerde BDDK ve BTK gibi kurumların bilgi güvenliğine ilişkin yönlendirmelerine ve KVKK düzenlemelerine uyumlu çalışılmaktadır."

Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Mağdurlar dertlerini sosyal medyada duyurmaya başladı ile ilgili etiketler Akbank
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.