Sağlığımızın kıymetini bilmek ve vücudumuzdaki organlara işkence etmemek yaşam kalitemizi arttıracaktır. Bazı besinler organlarımıza iyi gelmiyor ve onların fonksiyonlarını azaltıyor. Akciğerlerin işlevlerini yerine getirebilmesi için uzak durulması gereken besinleri sizler için derledik. İşte o liste…
Akciğerlerinizin sağlığı için bu yiyecek ve içeceklerden uzak durun!
Akciğerler, vücudumuzun yaşamsal fonksiyonları arasında hayati önem taşıyan organlardan biri. Soluk alıp vermemizi sağlayan akciğerlerimizin sağlığını korumak için neler yapıyoruz? Akciğerlerin etkinliğini azaltan bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Akciğerlerin sağlığını tehlikeye atan besinleri sizler için derledik. İşte, tüketilmemesinde fayda olan o besinler…
İŞLENMİŞ ETLER
Çalışmalar, işlenmiş etler ile kötü akciğer fonksiyonu arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, tütsülenmiş etlerin işlenmesinde ve korunmasında kullanılan nitritlerin akciğerlerde iltihaplanma ve strese neden olabileceğini düşünüyor. Pastırma, jambon, şarküteri eti ve sosis, işlenmiş etler kategorisine girer.
ŞEKERLİ İÇECEKLER
Akciğerlerinize bir iyilik yapın ve tüm şekerli içecekleri su ile değiştirin. Bir araştırma, haftada beşten fazla şekerli meşrubat içen yetişkinlerin devam eden bronşit geçirme olasılığının daha yüksek olduğunu ve çocukların astıma yakalanma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.
AŞIRI TUZ
Biraz tuz yiyeceklere lezzet katar, ancak akciğer problemlerine ise çok şey katar. Çok fazla tuz tüketen kişilerde uzun süreli bronşit olma olasılığı daha yüksektir. Ve yüksek sodyumlu bir diyet astım semptomlarını kötüleştirebilir, ancak birkaç hafta boyunca tuz tüketiminizi azaltırsanız ciğerlerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Yiyeceklerinizi sıfırdan pişirin ve restoranlardan, paketlenmiş yiyeceklerden kaçının. Etiketleri okuyun ve doktorunuza ne kadar tuz tüketmeniz gerektiğini sorun. Tuz tüketme limitleri genellikle günde 1.500 ila 2.300 mg'dır.