Akıncı darbecisinin kod adı! CIA Kapadokya'yı paylaştı, akıllara 15 Temmuz geldi

CIA, Instagram hesabında Kapadokya fotoğrafı paylaştı. Kapadokya, FETÖ terör ve casusluk örgütü elebaşı, 19 Mart 2016’da darbe talimatını “Kapadokya” kelimesiyle vermişti. Akıncı’da yakalanan FETÖ mahrem imamı Kemal Batmaz CIA tarafından “Kapadokya” adıyla kodlanmıştı.

SUPERHABER/ÖZEL

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, resmi Instagram hesabından Kapadokya’yı gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğrafın altında şu not yazıldı:

“Türkiye’nin Kapadokya bölgesindeki bu ‘Peri Bacaları’ (Kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır) 40 metreye kadar ulaşabiliyor ve oluşturulması yüzyıllar sürebiliyor.

CIA’in Dünya Bilgi Kitabı 265 dünya varlığı hakkında temel istihbarat sağlayan bir kamu kaynağıdır. Daha fazla bilgi için CIA.gov adresini ziyaret edin.”

Akıncı darbecisinin kod adı! CIA Kapadokya'yı paylaştı, akıllara 15 Temmuz geldi

Bu paylaşım CIA tarafından eğitilen FETÖ terör ve casusluk örgütünün 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini akıllara getirdi.

Akıncı darbecisinin kod adı! CIA Kapadokya'yı paylaştı, akıllara 15 Temmuz geldi - Resim : 2

KAPADOKYA, 15 TEMMUZ’UN ŞİFRESİYDİ

FETÖ terör ve casusluk örgütü elebaşı Fetullah Gülen, 19 Mart 2016’da militanlarına yaptığı konuşmada “Kapadokya” kelimesini kullanmıştı. Daha sonra bu kelimenin 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız saldırının şifresi olduğu ortaya çıktı. Teröristbaşı bu sohbette ilk defa asker yeşili bir pardösüyle TSK’ya sızan militanlarına gizli mesaj göndermiş, konuşmanın 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkat çekici bir vurguyla şu ifadeleri kullanmıştı: “Artı-parantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum.”

Akıncı darbecisinin kod adı! CIA Kapadokya'yı paylaştı, akıllara 15 Temmuz geldi - Resim : 3

Akıncı Üssü’nde firari mahrem imam Adil Öksüz’le birlikte yakalanan Kemal Batmaz’ın da CIA arşivinde ‘Kapadokya’ koduyla isminin geçtiği ortaya çıkmıştı.

Akıncı darbecisinin kod adı! CIA Kapadokya'yı paylaştı, akıllara 15 Temmuz geldi ile ilgili etiketler CIA FETÖ Kapadokya
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.