AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı kim oldu?

AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı kim oldu? 2019 Yerel Seçimleri her geçen gün yaklaşırken partilerin de il ve ilçe belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor. Bu illerden biri olan Siirt'te internette araştırılıyor. AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı kim oldu sorusuna yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Detaylar haberimizde...

AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı kim oldu? 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler seçimi gün geçtikçe yaklaşırken vatandaşlar da internette konuyu inceliyor ve partilerin il il belediye başkan adaylarının kim olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Bir aksilik olmazsa bugün birçok AK Parti Belediye Başkan adayını açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması heyecanla bekleniyor. Biz de bu konuyu sizler inceledik ve detayları haberimize ekledik. Peki AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı kim oldu? Belli oldu mu? 2019 Yerel Seçim AK Parti adayları! AK Parti Siirt adayı kim? İşte tüm detaylar...

 AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı kim oldu?

AK PARTİ SİİRT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

- AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Siirt belediye başkan adayı Ali İlbaş oldu.

AK PARTİ SİİRT ADAYI KİM?

AK Parti'de 14 ilin daha belediye başkan adayı açıklanacak. Adayların bugün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak olan il başkanları toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı öğrenildi.

 14 İLİN MİLLETVEKİLLERİ GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI

 AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından milletvekillerine gönderilen mesajda 14 ilin belediye başkan adayının açıklanacağı belirtildi ve şöyle denildi: " 6 Aralık 2018 perşembe günü Genel Merkezimizde yapılacak İl Başkanları Toplantısı'nda aşağıda isimleri yazılı olan illerimizin belediye başkan adayları açıklanacaktır. Bu illerimizin milletvekillerinin saat 11.00'de genel merkezimizde bulunmalarını rica ederim"

İşte açıklanacak iller:

1 ERZİNCAN 
2 EDİRNE
3 IĞDIR 
4 İSPARTA 
5 KARS
6 KIRŞEHİR 
7 KÜTAHYA 
8 SİİRT
9 BİLECİK
10 ZONGULDAK 
11 AĞRI 
12 VAN
13 AKSARAY 
14 TUNCELİ

SİİRT

Siirt, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir.

Siirt İli Nüfusu: 322.664'dür. Bu nüfusun %70,15'i şehirlerde yaşamaktadır (2016 sonu). İlin yüzölçümü 5.717 km²'dir. İlde km²'ye 56 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 251'dir.) İlde yıllık nüfus artış oranı %0,72 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 887 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 7 İlçe, 12 belediye, bu belediyelerde 63 mahalle ve ayrıca 277 köy vardır.

Sosyal Yapı
Nüfusun büyük çoğunluğunu yerli Araplar, Kürtler ve Türkler oluşturmaktadır.

Tarihçe
Coğrafî konum olarak Anadolu ve Mezopotamya'nın kesiştiği bölgenin yüksek kısımlarında kurulan Siirt'te 1963 yılında Halet Çamlıbel ve R.J. Braidwood başkanlığında kurulan Güneydoğu Anadolu Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi kapsamında Siirt ilinde yapılan yüzey araştırmalarında Cilalı Taş, Bakır, Tunç ve Hellenistik, Roma, Bizans ve İslâm dönemlerinden Yakın Çağ'a uzanan dönemlere ait buluntular ortaya çıkarılmıştır. 3500 yıl öncesine dayandığı iddia edilen Akabe Yolu da bu kenttedir.

İslâm egemenliği
639'da Elcezire'nin fethi için görevlendirilen İlyas Bin Ganem Diyarbakır yöresini İslam mücahidlerine açtığı zaman Siirt aynı akıbete uğramıştır. Diyarbakır'ın zaptında önemli hizmetleri bulunan Halit Bin Velid Hasankeyf Savaşı'nda muzaffer olduktan sonra Siirt'e yürümüş şehrin o zamanki hakimi Hersolu itaatini arz ederek şehri teslim etmiştir. Bundan sonra Siirt Hakimliği'ne sahabeden olan Hişşam oğlu Hakem tayin olunmuştur.

Malazgirt Savaşı'ndan sonra Türkler Anadolu'ya yerleşmeye başlamış ve Büyük Selçuklu Devleti'nin isteği dışında küçük Türk devletçikleri kurulmuştur. Siirt yöresi Hasankeyf Artukluların yönetimindeydi. Artuklulara bağlı göçebe Türkmenler yöreye yerleşmiş, Artuklu beyleri ve askerleri kentlerde Türkleşmenin çekirdeğini oluşturmuşlardır. Beylerinin Alp, İnanç, Yağbu gibi Türk adlarını kullanmaları; Artuklularda Türkmen geleneğinin güçlülüğünü göstermektedir. Bağlı oymaklara "Ok gönderme" biçimindeki Orta Asya geleneği de Artuklarda sürmekteydi.

Şehrin ana eseri 1129'da, Bağdat'ta hükmeden Büyük Selçuklu Sultanı II. Mahmut tarafından inşa edilen Ulu Camii'dir. 1965 yılında restore edilmiştir.

Osmanlı Devleti dönemi
Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Seferi ile Osmanlı topraklarına katılmıştır. Cumhuriyet dönemine kadar Bitlis sancağına bağlı bir olarak kalmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti dönemi
Cumhuriyet döneminde il olan Siirt, 1924'te Beytüşşebap'ın; 1926'da Beşiri ve Sason'un katılmasıyla genişledi. Ancak Beytüşşebap, 1936'da yeniden il yapılan Hakkâri'ye bağlandı. 1938'de Garzan (şimdiki ismi Yanarsu) ilçesinin merkezi Mısrıç'a (bugün Kurtalan) taşındı ve aynı ilçeye bağlı Baykan bucağı ilçe oldu. Aynı yıl Sason'a bağlı bucak olan Hazo, Kozluk adıyla ilçe yapıldı. 1943'te Garzan ilçesinin ve merkezinin adı Kurtalan olarak değiştirildi. 1957'de Beşiri'nin bucağı olan İluh, Batman adıyla ilçe yapıldı. 1962'de Pervari ilçesinin Müküs bucağı, Van'ın Gevaş ilçesine bağlandı. 1990 yılında Siirt'in Batman, Beşiri, Kozluk ve Sason ilçeleri yeni kurulan Batman iline bağlandı. Aynı yıl Siirt'in Şırnak ilçesiyle, Eruh'tan ayrılarak ilçe yapılan Güçlükonak beldesi yeni kurulan Şırnak iline bağlandı ve Merkez ilçeye bağlı Tillo bucağı Aydınlar adıyla ilçe yapıldı.

GÜNÜN VİDEOSU

Sahte Mesih Hasan Mezarcı bu yılı da es geçmedi! Noel'de doğum gününü kutladı...

Sahte Mesih Mezarcı, ikamet ettiği Düzce'deki evinde beraberindekilerle birlikte Noel'i 'doğum günüm' diyerek kutladı. Videoda bulunanlar Mezarcı’ya alkış tutarak “İyi ki doğdun Mesih” ifadeleriyle eşlik etti.