Alicia Vikander kimdir?

Alicia Vikander vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Tomb Raider filmiyle seyircinin karşısına çıkacak güzel oyuncu internet kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Güzel oyuncu 3 Ekim 1988 tarihinde dünyaya geldi. Göterborg'da doğup büyüyen Vikander İsveç kısa filmlerinde ve dizilerinde roller almaya başladı. İlk kez drama dizisi olan Andra Avenyn ile tanınmaya başladıç İlk uzun film rolünü Guldbagge En İyi Kadın Oyuncu ödülünü 2010 yılında kazandı. Peki, Alicia Vikander kimdir, kaç yaşında, hangi filmleri var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Tomb Raider filminin başrol oyuncusu Alicia Vikander kimdir? Daha önce Angelina Jolie tarafından başarılı bir şekilde canlandırılan Tomb Raider karakteri, bu defa yeni oyunlardaki imaja uyacak şekilde karşımıza çıkıyor. Lara Croft rolünü ise güzel oyuncu Alicia Vikander canlandıracak. Biz de bu konuda merak edilenleri derledik. Peki, Alicia Vikander kimdir, kaç yaşında, hangi filmleri var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Alicia_Vikander_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmleri_vars

ALİCİA VİKANDER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

3 Ekim 1988 tarihinde Göteborg, İsveç‘de doğmuştur. Tam adı Alicia Amanda Vikander’dır. Annesi tiyatro oyuncusu Maria Fahl-Vikander, babası Svante Vikander ise bir psikiyatrist’dir. 2 aylıkken annesiyle babasının ayrılmasında sonra tekrar evlenmeyen annesiyle büyüdü. Babasının sonraki ilişkisinden doğan 5 üvey kardeşi bulunmaktadır. 7 yaşında Göteborg Operası’nda ilk kez sahneye çıktı ve 9 yaşında baleye başladı. 2003 yılında 15 yaşında daha iyi bir bale okuluna devam etmek amacıyla Stockholm‘e taşındı. Ancak kısa bir süre sonra oyunculuğa merak sardı. Stockholm’deki İsveç Kraliyet Bale Okulu’nda okudu. Daha sonra da New York‘taki Amerikan Bale Okulunda eğitim gördü.

Alicia_Vikander_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmleri_varsasf

Alicia Vikander, oyunculuk kariyerine İsveç kısa filmlerirek başladı, ilk tanındığı rolüyse drama dizisi Andra Avenyn (2008–2010)’daki Josefin Björn-Tegebrandt karakteri idi.

İlk sinema filmi Pure ile beğeni topladı. Uluslararası çapta ün kazanması, 2012 yapımı Anna Karenina filmindeki Kitty rolüyle oldu. Daha sonra A Royal Affair, The Fifth Estate gibi filmlerde rol aldı. 2014‘te Avustralya yapımı Son of a Gun filminde Ewan McGregor ve Brenton Thwaites ile başrolü paylaştı.

2014‘te Avustralya yapımı “Son of a Gun” filminde Ewan McGregor ve Brenton Thwaites ile başrolü paylaştı.
Büyük çıkışını 2015 yılında yapan Alicia Vikander, Ex Machina’daki Ava ve Danimarkalı Kız‘daki Gerda rolleriyle büyük beğeni topladı. Danimarkalı Kız’daki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandı.

TOMB RAİDER FİLMİNİN KONUSU NE?

Yönetmenliğini Roar Uthaug’un üstlendiği proje Lara Croft’un gençliğini konu ediyor. 21 yaşında olan Lara bisikletli kurye olarak çalışıyor. O basit bir hayat sürmeye çalışırken babasından kalan imparatorluk ise onu bekliyor. Üniversiteye devam eden Lara babasının kayboluşu araştırmaya karar veriyor. Ondan kalan belgeler Lara’nın Japonya‘ya yönelmesine neden oluyor. Gerekli ipuçlarını bulabilmek için babasının kaybolmasıyla bağlantılı olan gizemli bir lahite ulaşması gerekiyor. Fakat onu burada büyük bir tehlike bekliyor. Hayatta kalabilmek için keskin zekasına, inatçı ruhuna ve inancına güvenmesi gerekiyor. Bu zorlu mücadeleden keyif almaya başlayınca sınırlarını zorlamaya başlıyor.

FİLMİN DİĞER OYUNCULARI KİMLERDİR?

ASFFAS

DANİEL WU

Daniel Wu Yin-Cho Çin asıllı ABD'li yönetmen, yapımcı ve aktördür.
Wu'nun babası George, emekli bir mühendis ve annesi, Diana bir üniversitede profesörüdür. Babası 1949 yılında Çin'de komünist devrimin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti ve bir öğrenci oldu. New York'ta Wu'nun annesi olacak olan Diana ile tanıştı. Çift, evlendikten sonra Kaliforniya'ya yerleşti.
Wu'nun ayrıca Greta ve Gloria adında iki ablası vardır. Ablalarının Hong Kong, Şangay ve Pekin'de evleri bulunmaktadır. Aktif Wushu'nun yanı sıra diğer dövüş sanatları eğitimine devam ediyor. 6 Nisan 2010 tarihinde, Güney Afrika'da Lisa S. ile evlendi. Kızları Raven, 2 Haziran 2013 tarihinde doğdu.
İngilizce, Kantonca, Mandarin ve Şangay dilini konuşabilen Wu, boş zamanlarında Kung Fu pratikleri yapıyor. En sevdiği sporlar wushu, boks ve basketboldur.

Walton_Sanders_Goggins

WALTON SANDERS GOGGİNS

Amerikalı aktördür. The Shield dizisinde Shane Vendrell, ve Justified dizisinde de Boyd Crowder karakteriyle bilinmektedir. Bunun dışında Zincirsiz, Ustura Dönüyor, Lincoln, The Apostle, Chrystal, That Evening Sun, Miracle at St. Anna, American Ultra ve Predators filmlerinde rol aldı. 2001 yılında çevirilen The Accountant adlı filmde En İyi Kısa Film Akademi Ödülü dalında Akademi Ödülünü kazandı.

dominic

DOMİNİC WEST

49 yaşında olan oyuncu İngilizdir. 300 Spartalı, Hannibal Doğuyor, John Carter, 28 Gün, III. Ricard, Gizemli Parçalar, Mona Lisa Gülüşü, Onur, The Wire, Kumarbaz gibi önemli yapımlarda görev almıştır.

Alicia Vikander kimdir? ile ilgili etiketler alicia vikander kimdir kaç yaşında hangi filmleri var
GÜNÜN VİDEOSU

THY uçağı türbülansa girmişti! 6 kişinin yaralandığı uçağın içinden görüntüler ortaya çıktı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı. Uçağın içinden yeni görüntüler ortaya çıktı.