Aliyev’den sert tepki! “Öldü var döndü yok Ya azatlık ya ölüm!”  

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yasa dışı Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimlere tepkiler sürüyor. Sözde seçimlere Azerbaycan çok sert tepki gösterdi.Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Öldü var döndü yok.Ya azatlık ya ölüm!” dedi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Kafkaslar’da savaş çıkaracak hamleler yapan Ermenistan,gerginliği her gün tırmandırıyor.

KARABAĞ’DA GAYRİMEŞRU ERMENİ SEÇİMİ YAPILDI!

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Karabağ bölgesinde ,Ermenistan'ın işgali sonucu oluşturulan sözde rejiem "Cumhurbaşkanlığı seçimleri”adı altında yürüttüğü bir faaliyette bulunmuştu. ABD ve Iran’ n desteğini alan Ermenistan’ın planladığı yeni sözde seçim oyunu,Azerbaycan ve Türkiye’den büyük tepki gördü.

 ALİYEV: ÖLMEK VAR DÖNDÜ YOK!

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yasa dışı Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimlere Azerbaycan çok sert tepki gösterdi.Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,”Ermeniler yabancı topraklarda kendilerine bir devlet kurdular.Ermenistan hiçbir zaman bu topraklarda olmadı. Bugünkü Ermenistan bizim toprağımızdır.Öldü var döndü yok.Ya azatlık ya ölüm!”dedi.

TÜRKİYE”SÖZDE SEÇİMLERİ TANIMIYORUZ”

Ermenilerin Karabağ’da ki sözde seçimine,Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından da kınandı.Bakanlık açıklamasın da,”Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimler, bölgede uluslararası hukuka aykırı mevcut durumu tek yanlı meşrulaştırma çabalarının yeni bir tezahürüdür.Bu adım, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı ilkeleri dahil uluslararası hukukun açık ihlalidir" açıklaması yapıldı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI KINADI!

Öte yandan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev aracılığı ile bildiri yayınladı.Bildiri de,Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin,bölgede barış ve istikrarı baltaladığını belirterek, "Bu provokatif eylemi şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullanıldı.

Aliyev’den sert tepki! “Öldü var döndü yok Ya azatlık ya ölüm!”   ile ilgili etiketler İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.