Alman devlet televizyonunda güldüren kepazelik

Kaçak Can Dündar'ın yeni memleketi Almanya yeni bir kepazeliğe imza attı. Erdoğan nefreti ve bir Fethullah Gülen güzellemesi olarak kurguladıkları haber 'pes' dedirtti.

Fethullah Gülen'in 83 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından Alman devlet televizyonu güzellemeler yapmaya başladı. Özellikle Almanya'daki bazı medya organlarının Erdoğan nefretiyle yayınladıkları Gülen haberleri dikkat çekiciydi.

Yüzlerce insanın ölümüne neden olan Gülen için "Erdoğan'a muhalifti" diyerek meseleyi saptıran haber Türkiye'de de sert tepkiyle karşılandı.

Alman devlet televizyonunda güldüren kepazelik

Gülen, Türkiye'de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan bir figür. Bu darbe girişimi sonucunda 251 kişi hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı. Türkiye Gülen ve destekçilerini terör örgütü olarak tanımladı. Bu bağlamda pek çok kişi tutuklandı veya görevden alındı.

Daha bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen'in ölümünü "karanlık bir örgüt liderinin" sona ermesi olarak nitelendirirken, Alman devlet televizyonunun yaptığı yayıncılık tepkiyle karşılandı.

Dahası Almanya'nın Gülen güzellemeleri, Türk kamuoyunda derin bir öfkeye yol açabilir. Bu durum, Türk hükümetinin Almanya ile olan ilişkilerini bile gerebilir. Zira Türkiye, Almanya'nın kendi topraklarında Gülen hareketine bağlı okulların ve derneklerin faaliyet göstermesini de eleştiriyor.

Alman devlet televizyonunda güldüren kepazelik ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Suriye'de sokak ortasına füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca düzenlenen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.