Alman televizyonu KKTC'yi tanıdı! Yunanistan küplere bindi...

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınmasına ilişkin aktif bir diplomasi uyguladığı dönemde Alman devlet televizyonu ARD kanalında KKTC’li harita kullanıldı. Yunanistan'da tepkilere neden oldu.

Alman devlet televizyonu ARD 1, Türkiye'nin 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin haberde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yayınında yer vermesi dikkati çekti.

Türkiye tarafından KKTC'nin uluslararası alanda tanınmasına ilişkin aktif bir diplomasi uyguladığı bir dönemde gelen yayın, Yunanistan ve Rum yönetiminde paniğe sebep oldu.

KKTC VE RUM KESİMİ AYRI AYRI GÖSTERİLDİ

Alman ARD 1 televizyonunda haberin sunulduğu esnada arka planda Kıbrıs adasının, KKTC ve Rum kesiminin ayrı ayrı gösterildiği haritalarına yer verildi.

Haberde, geçmişte muhteşem tatil bölgeleriyle ünlü olan adanın harekat sonrası bölünmüş olduğu ve bazı kasabaların insansızlaştırıldığı belirtilirken, ada sakinlerinden "savaşın ayırdığı eski komşular" olarak bahsedildi.

Haberde ayrıca, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun açıklamaları resmi sıfatıyla yer aldı.

YUNANİSTAN HAZMEDEMEDİ

Yunanistan merkezli yayın kuruluşu Alpha News, Almanya'daki bu yayın nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadı.

Alpha News, ARD'nin KKTC'yi tanımasına ve Tahsin Ertuğruloğlu'nu KKTC Dışişleri Bakanı olarak anmasına tepki gösterdi. "Almanya'nın en önemli kanallarından biri olan ARD, KKTC'yi tanıdı. Tahsin Ertuğruloğlu'na KKTC Dışişleri Bakanı dediler, çok üzgünüz" şeklinde yorumda bulundu.

Alman televizyonu KKTC'yi tanıdı! Yunanistan küplere bindi... ile ilgili etiketler Yunanistan KKTC Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.