'Almanya'daki tek mutlu İtalyan' Vincenzo Montella: Türk yüreğiyle yendik!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalyan spor gazetesi Corriere dello Sport'a, Ay-Yıldızlılar'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) performansı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Montella, "Avusturya'yı yenmemizi sağlayan Türk yüreğidir" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalyan spor gazetesi Corriere dello Sport'a, Ay-Yıldızlılar'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) performansı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Montella, "Avusturya'yı yenmemizi sağlayan Türk yüreğidir" ifadelerini kullandı.

"AVUSTURYA'YI YENMEMİZİ SAĞLAYAN TÜRK YÜREĞİDİR"

Türk halkının milli takımın galibiyet sonrası sokaklara dökülmesiyle ilgili açıklama yapan Vincenzo Montella, "Onları mutlu etmek benim için gurur verici. Beni kendine aşık eden bir ülkeye karşı hissettiğim bir sorumluluktur. Benim gibi oyuncular da aynı sorumluluğu hissediyor. Avusturya'yı yenmemizi sağlayan Türk yüreğidir" dedi.

''BU LEKE, BENİM PROFESYONEL KARİYERİME AĞIR GELİYORDU" 

Mart ayında oynadıkları hazırlık maçındaki farklı mağlubiyetten dolayı Avusturya maçını özellikle önemsediğini söyleyen Montella, "Şimdi şunu söyleyebilirim ki bu maçı özellikle önemsiyordum. Bu, Avusturya'ya karşı sportif bir intikam için değil, Avusturya son derece saygı duyduğum bir rakip ama bu daha çok kendimle ilgili bir rövanştı. Biz antrenörler, oyuncular rekabetçiyiz ama bu leke, benim profesyonel kariyerime ağır geliyordu" ifadelerini kullandı.

''ONU DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE KOŞARKEN GÖRMEDİM''

Kaleci Mert Günok'un Avusturya maçındaki kurtarışını da öven İtalyan çalıştırıcı, "Bu, onun mesleği ve kesinlikle çok iyiydi. Onun adına çok memnunum" değerlendirmesinde bulundu.

'Almanya'daki tek mutlu İtalyan' Vincenzo Montella: Türk yüreğiyle yendik! ile ilgili etiketler Vincenzo Montella Türkiye A Milli Futbol Takımı Euro 2024 Avrupa Şampiyonası İtalya Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gol sevinci!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmayı tribünden izliyor.