Altın fiyatlarında kritik eşik alarmı

ABD’nin faiz artışlarında devam edeceğine dair sinyaller geldikçe altın ‘çarpışa çarpışa’ geri çekiliyor. Altının ons fiyatı kritik eşik olan 2 bin doların altına düşerken, gram altın da düşüşünü sürdürdü. İşte detaylar...

ABD ekonomisine ilişkin belirsizlikler piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Altın fiyatlarında kritik eşik alarmı

New York Fed Başkanı John Williams enflasyonun yavaşlamaya devam ettiğini ancak hala çok yüksek seviyede olduğunu ifade etti. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılmaya başlanırken, temmuz toplantısına ilişkin belirsizlikler de güçlendi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Bu gelişmelerle gram altın bin 273 TL ile test ettiği rekor seviyeden gerileyerek bin 246 TL seviyesinde işlem görmeye başladı.

ALTIN EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ

Öte yandan altının ons fiyatı dün bin 969 dolarla 3 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından kayıplarını kısmen telafi ederek güne bin 996 dolar seviyesinde başladı.
Böylece altının ons fiyatı ABD ekonomisinin duraksamasına dair sinyaller ve faiz artışlarının devam edeceği beklentisiyle 2 bin dolar olan kritik seviyenin altında seyrediyor.

Altın fiyatlarında kritik eşik alarmı ile ilgili etiketler ekonomi altın ABD FED Altın Fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.