Ambulans şoförü sahte doktor Ahmet: 15 tane küvezim boş!

Türkiye’nin gündemindeki bebek çetesinde, şüphelilerin hastane sevk işlemlerini yürütmesi de deşifre oldu. Bu yönteme göre, örgüt bebek sevklerinden önce diğer yöneticileri ile birlikte toplantı yaparak ortak karar alıyorlardı. Bu toplantı sonrası örgüt yöneticilerinden ambulans şoförü G.M.Ö.,TRG Hospital adına kendini “Doktor Ahmet” olarak tanıtıyordu. G.M.Ö.bu yöntemle 112 Acil Çağrı Merkezi’nden usulsüz yöntemlerle özel hastanelere bebek hasta alıyordu.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

SuperHaber Yenidoğan Bebek Çetesi’nin iddianamesinden,korkunç yüzünü ortaya çıkarmaya devam ediyor.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ İLE AMBULANS ŞOFÖRÜ SAHTE DOKTOR GÖRÜŞÜYOR

Türkiye’nin gündeminde bulunan ve her gün yeni skandalların ortaya çıktığı bebek çetesinde şüphelilerin hastane sevk işlemlerini yürütmesi de deşifre oldu. Bu yönteme göre, örgüt bebek sevklerinden önce diğer yöneticileri ile birlikte toplantı yaparak ortak karar alıyorlardı. Bu toplantı sonrası örgüt yöneticilerinden ambulans şoförü G.M.Ö.,TRG Hospital adına kendini “Doktor Ahmet” olarak tanıtıyordu. G.M.Ö.bu yöntemle 112 Acil Çağrı Merkezi’nden, usulsüz yöntemlerle özel hastanelere bebek hasta sevk alıyordu.

“ON BEŞ TANE KÜVEZİM BOŞ!”

Savcılık iddianamesinde, örgüt yöneticisi ambulans şoförü G.M.Ö’nün, eylemde 112 nakil birimi ile yapmış olduğu görüşmede yine kendini Doktor Ahmet olarak tanıtarak “on beş tane küvezim boş” “hıhı dört tane de suriyeli alabalirim dört tane de suriyeli alabilirim suriyeli yerim boş” şeklinde konuşmalar yaparak, kamu kurumunu aracı kılıp örgüt içindeki üye hastanelere hasta usulsüz yöntemlerle bebek hastaların kabul ettiğinin değerlendirildiği ifade edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ ÖRGÜTÜN TÜM OLAYLARINI ÇÖZDÜ

Kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan Yenidoğan Bebek Çetesi’nin tüm eylemlerinin Sağlık Bakanlığı Müfettişleri’nin denetimleri ile belirlendiği anlaşıldı. Bu denetimlerde, İ.G.adlı bir doktorun yaptıkları dikkati çekti. Doktor İ.G.‘nin çeşitli zamanlarda 112 Acil Çağrı Merkezi nakil biriminden, 2022-2023 yılları arasında yetişkin ve yeni doğan yoğun bakım hasta nakillerinde, Avrupa Şafak, Bağcılar Medilife, Avcılar Hospital, Beylikdüzü Medilife, A Hastanesi, Özel Çamlık Hastanesi, Mediva Hastanesi, Birinci Hastanesinin sorumlu hekimi olarak arandığı, yapılan görüşmelerde kendisini zaman zaman Dr. Şeyhmus, Dr. Ümit, Dr. Şerif, Dr. Recep isimleriyle de tanıtarak hasta nakil kabul ettiği anlaşıldı.

Yine savcılık iddianamesinde, "doktor İ.G.’nin (sicil kaydı ve özel hastaneler çalışma dökümüne bakıldığında, ilgili tarihlerde ve öncesinde bahse konu özel hastanelerin hiçbirinde çalışmasının bulunmadığı görülmektedir.) şeklinde tespitlerinin de olduğu görülmüştür.” ifadeleri yer aldı.

DOKTOR KARI KOCA YENİDOĞAN BEBEK ÖRGÜTÜ HASTANESİ’NDE ÇALIŞMIŞLAR

Sağlık Bakanlığı Müfettişleri’nin denetimleri sonrasında iddianameye de giren bilgilere göre; doktor İ.G.’nin “suça konu 01.01.2023 ve 31.08.2023 tarihleri arasında, örgüt lideri Doktor Fırat Sarı’nın sahibi olduğu Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi’nde, hasta danışmanı olarak görev yaptığı,anlaşmalı oldukları 11 özel hastanenin yeni doğan yoğun bakımlarını örgüt yöneticisi sıfatıyla işlettiği,ayrıca Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi’nden suça konu tarihlerde kendisi (hasta danışmanı) sıfatıyla, eşi doktor A.Ç.G.’nin de psikolog sıfatıyla çalışarak maddi menfaat temin ettiği hesap hareketleri mevcuttur.” olduğuna yer verildi.

İddialara göre,tutuklanan ve “İhmali Davranışla Kasten Adam Öldürme, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlarından yargılanacak olan İ.G.’nin,Başakşehir’de bulunan bir şehir hastanesinde uzman çocuk doktoru olarak görev yaptığı öğrenildi.

 

 

Ambulans şoförü sahte doktor Ahmet: 15 tane küvezim boş! ile ilgili etiketler Yenidoğan çetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Ali Yerlikaya: Cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlar hesap sorulacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kamuoyunda “Yenidoğan Bebek Çetesi” olarak adlandırılan suç örgütü üyelerinin gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacağını söyledi.