Amerika kaynıyor! Trump suçlu bulundu bağış hesabı rekor kırdı

Eski ABD Başkanı Trump, Amerika tarihinde bir davada suçlu bulunan ilk eski başkan Trump oldu. Karara tepki gösteren Trump taraftarları, suçlu olsa da seçimlere girme hakkı olan Trump’a bağış yağmuru başlattı. Amerika’da, “Trump’ın bağış sayfaları çöküyor, bu karar Trump’ı yeniden Beyaz Saray’a götürecek” yorumları yapılıyor. İşte detaylar...

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik tarihi “sus payı” davasında karar açıklandı. Trump, yargılandığı davada hakkındaki 34 suçlamanın tamamında jüri tarafından suçlu bulundu. Karar sonrası açıklama yapan Trump, "Alınan karar rezilliktir, ben suçsuzum" dedi.

Amerika kaynıyor! Trump suçlu bulundu bağış hesabı rekor kırdı

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın 6 haftadır devam eden "sus payı" davasında jüri kararını verdi.

Mahkemenin 7’si erkek 12 kişilik jüri heyeti, “sus payı” davasında Trump'ın, hakkındaki 34 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar verdi.

ABD TARİHİNDE BİR İLK


Böylelikle ABD tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle ilk kez hakim karşısına çıkan eski bir başkan suçlu bulunmuş oldu.

Trump, jürinin kararından sonra medyaya yaptığı kısa açıklamada, "Alınan karar rezilliktir, ben suçsuzum. Gerçek karar 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde ortaya çıkacak. Sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.
Ülkenin bir cehenneme döndüğünü savunan Trump, davanın siyasi rakipleri tarafından gündeme getirildiğini tekrarlayarak, "Başı büyük belada olan bir ülkemiz var, bu hileli bir karar, bu hakimin bu yargılamaya bakmasına asla izin verilmemeliydi." şeklinde konuştu.
Davaya bakan Hakim Juan Merchan, jürinin kararı bildirmesinden sonra Trump’a verilecek ceza için 11 Temmuz 2024 tarihini belirledi.

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

Başkan Joe Biden sosyal medya'da yaptığı paylaşımda, "Donald Trump'ı Oval Ofis'in dışında tutmanın tek yolu var: O da sandık." dedi.

TEPKİ BAĞIŞLARI YAĞDI

Kararın ardından Başkan Donald Trump’ın, bağış sayfası çöktü. Şirketler ve Amerikan vatandaşları büyük bir destek dalgası başlattı.

Sequoia Capital'den Shaun Maguire, Trump'ın kampanyasına 300.000 dolar bağışladı.

Lee Zeldin, Trump'ın Ortak Bağış Toplama Komitesi'ne 800 bin dolarlık bağış sağladı.
Tim Pool: "Az önce maksimum bağışı Donald Trump'a yaptım." dedi.

Tucker Carlson: "Üçüncü Dünya'yı ithal edin, Üçüncü Dünya olun. Az önce gördüğümüz şey bu. Bu Trump'ı durdurmayacak. Önce kendisi öldürülmezse seçimi kazanacak."

Scott Adams: "Az önce Trump'a bağışta bulundum. Bağış sayfası trafikten çöktü."

Piers Morgan: "Trump'ın bağış siteleri çöküyor... tahminimce bu karar onu Beyaz Saray'a geri döndürecek."

Amerika kaynıyor! Trump suçlu bulundu bağış hesabı rekor kırdı ile ilgili etiketler ekonomi ABD Donald Trump
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.