1 Mayıs Ankara trafiğe kapalı yollar! Açık yollar!

1 Mayıs Ankara trafiğe kapalı yollar! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü tün dünyada olduğu gibi yarın Türkiye'de de kutlanacak. Yarın yurdun farklı bölgelerinde pek çok etkinlik yapılacak. Ankara'da ise Anadolu Meydanı'nda etkinlikler düzenlenecek. 1 Mayıs Ankara trafiğe kapalı yollar! Detaylar haberimizde...

1 Mayıs Ankara trafiğe kapalı yollar! Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kapsamında etkinlikler gerçekleştirilecek. Büyük bir coşkuyla kutlanacak olan İşçi Bayramı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapalı olacak. Peki yarın Ankara'da hangi yollar trafiğe kapalı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Ankara'da Anadolu Meydanı'nda düzenlenecek "1 Mayıs Emek ve Mücadele Günü" açık hava toplantısı nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü 10.00-18.00 saatlerinde bazı sendika ve odaların organizesinde, Kazım Karabekir Caddesi AKM yanından başlayacak yürüyüşün ardından Anadolu Meydanı'nda "1 Mayıs Emek ve Mücadele Günü" nedeniyle açık hava toplantısı yapılacak.

Etkinlik nedeniyle bu gece yarısından itibaren açık hava toplantısı sona erene kadar Anıt Caddesi (Gençlik Caddesi kesişimi ile Anadolu Meydanı arası) trafiğe kapatılacak.

1 Mayıs Çarşamba günü saat 08.00'den etkinlik bitene kadar trafiğe kapatılacak cadde ve sokaklar ise şöyle:

"Kazım Karabekir Caddesi (İstanbul Caddesi kesişimi ile Anadolu Meydanı arası),

Hipodrom Caddesi (Mevlana Bulvarı kesişimi ile Gar Kavşağı arası),

GMK Bulvarı (15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ile Anadolu Meydanı arası),

Dögol Caddesi (Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı arası),

Gençlik Caddesi (Akdeniz Caddesi kesişimi ile Anıt Caddesi arası),

Ulaştırma Kavşağı ile yan varyantları,

Anadolu Meydanı ile yan varyantları ve buralara açılan cadde/sokaklar çift yönlü olarak"

Valilik açıklamasında, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için trafiğe kapanacak yolların durumunu dikkate almaları gerektiği kaydedildi.

ANKARA

Ankara, Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık ikinci ili. Nüfusu 2018 itibarıyla 5.503.985 kişidir. Bu nüfus, 25 ilçede, 1425 mahallede bulunmaktadır. İl genelinde nüfus yoğunluğu 215'dir. Coğrafi olarak Türkiye'nin merkezine yakın bir konumda bulunur ve Batı Karadeniz Bölgesi'nde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Yüzölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Etrafı Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illeri ile çevrilidir.

Ankara'nın başkent ilan edilmesinin ardından (13 Ekim 1923) şehir hızla gelişmiş ve günümüzde Türkiye'nin ikinci en kalabalık ili olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilin topraklarının yarısı hâlâ tarım amaçlı kullanılmaktadır. Ekonomik etkinlik büyük oranda ticaret ve sanayiye dayalıdır. Tarım ve hayvancılığın ağırlığı ise giderek azalmaktadır. Ankara ve civarındaki gerek kamu sektörü gerek özel sektör yatırımları, başka illerden büyük bir nüfus göçünü teşvik etmiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze, nüfusu ülke nüfusunun iki katı hızda artmıştır. Nüfusun yaklaşık dörtte üçü hizmet sektörü olarak tanımlanabilecek memuriyet, ulaşım, haberleşme ve ticaret benzeri işlerde, dörtte biri sanayide, %2'si ise tarım alanında çalışır. Sanayi, özellikle tekstil, gıda ve inşaat sektörlerinde yoğunlaşmıştır. Günümüzde ise en çok savunma, metal ve motor sektörlerinde yatırım yapılmaktadır. Türkiye'nin en çok sayıda üniversiteye sahip ili olan Ankara'da ayrıca, üniversite diplomalı kişi oranı ülke ortalamasının iki katıdır. Bu eğitimli nüfus, teknoloji ağırlıklı yatırımların gereksinim duyduğu iş gücünü oluşturur. Ankara'dan otoyollar, demir yolu ve hava yoluyla Türkiye'nin diğer şehirlerine ulaşılır.

Bilinen tarihi en az 10 bin yıl öncesine, Eski Taş Çağı'na ulaşan Ankara, tarih öncesinden günümüze dek pek çok medeniyeti barındırmıştır. Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Galatlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti, il topraklarını kontrolleri altında tutmuştur. Tektosagların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olan Ankara şehri ve Frigyalıların başkenti Gordion, il sınırları içinde yer alır. Yıldırım Bayezid'in Timurlenk'e yenik düştüğü Ankara Muharebesi Çubuk yakınlarında ve Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan Sakarya Muharebesi Polatlı yakınlarında yapılmıştır.

İlin Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alan kuzey kesimleri haricindeki büyük kısmı İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve kara iklimine sahiptir. Şehirler dışındaki il topraklarının büyük kısmı tahıl tarlalarıyla kaplı platolardan oluşur. İlin çeşitli yerlerindeki doğal güzellikler korumaya alınmış, dinlenme ve eğlence amaçlı kullanıma sunulmuştur. İlin adını taşıyan tavşanı, keçisi ve kedisi dünya çapında bilinir, armudu, çiğdemi, yerel yemeklerden Ankara tavası ve Kızılcahamam ve Beypazarı'nın maden suyu ise ülke çapında tanınır.

Prof Dr. Naci Görür'den yeni uyarı: "Endişe verici, ciddi çalışılmalı" Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma Ünlülerin avukatı Ayhan Sağıroğlu vefat etti
Sonraki Haber