10 bin polis alınacak! Polis olma şartları neler? (20.Dönem POMEM 10 Bin Polis Alım İlanı)

10 bin polis alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü düğmeye bastı. Polis Akademisi Başkanlığı, 20.dönem POMEM 10 bin polis alım ilanını yayımladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 9 bini erkek ve 1.000'i kadın olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alınacak. Peki polis olma şartları neler? İşte 20.Dönem POMEM 10 Bin Polis Alım İlanıyla ilgili detaylar...

Polis olmak isteyenler merakla Emniyet Genel Müdürlüğünce yayınlanacak polis alım ilanını bekliyordu. Beklenen açıklama geldi ve Polis Akademisi Başkanlığı, 20.dönem POMEM 10 bin polis alım ilanını yayımladı. İşte polis olmak isteyenlerin merakla beklediği polislik sınavı şartları...

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 20'nci dönem polis meslek eğitimi için 1.000'i kadın, 9 bini erkek olmak üzere toplam 10 bin polis memuru adayı alımı yapılacak.

Ön başvurular 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden on-line olarak gerçekleştirilecek.

20'nci dönem polis meslek eğitimi için adaylarda aranacak şartlar;

Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

31 Aralık 2017 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak,

2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 Puan türünden en az (60,00) taban puanı almış olmak. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az (48,00) taban puan almış olmak.

Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

MÜJDEYİ BAKAN SOYLU VERDİ

10 bin polis alımı için müjdeyi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu haberi bekleyen birçok vatandaşı heyecanlandırmayı başardı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer almak isteyen birçok kişinin merak ettiği 10 bin polis alımı şartları, araştırılmaya devam ediyor. Başvurunun ne zaman yapılacağını araştıran vatandaşlar, 10 bin polis alımının lise mezunları arasından yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. İşte, detaylı bilgiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adaylara duyurduğu 10 bin polis alımının lise mezunları arasından yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. On binlerce adayın merakla beklediği 10 bin polis alımı haberinin ardından ilanın ne zaman yayınlanacağı araştırılmaya başlandı. İşte, 10 bin polis alımı konusunda yapılacak ve lise mezunları başvurabilecek mi sorusunun detayları

Karaman Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada polis adaylarına konuşma yaptı. Konuşmasında gündemdeki konuları değerlendiren Soylu, 10 bin polis alımı yapılacağı müjdesini verdi. Özel Harekat Polisi alınacağını belirten Bakan Soylu, alım için sürecin ve hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

2017’de polis alımı yapılacağı bu açıklamaların ardından kesinlik kazansa da, başvuruların ne zaman başlayacağı açıklanmadı.

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

"Bugün mezun olan gençlerı̇mı̇zı̇n hemen akabinde 10 bı̇n yenı̇ polı̇s memuru alımı ı̇çı̇n ı̇lan aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca 10 bı̇n özel harekat alımı sürecimiz de devam etmektedir, şu an mülakatlar gerçekleştı̇rı̇lmektedı̇r."
Polis alımlarının hangi sınıfta yapılacağı açıklanmadı ancak POMEM’e Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri’ne (POMEM yapılması durumunda şu şartlar aranıyor;

ALIMLAR LİSE MEZUNLARI ARASINDAN MI YAPILACAK?

Alımlar hakkında detaylı bilgi vermeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilan sürecinin devam ettiğini dile getirdi. Fakat, Bakan Soylu'nun ifadesinde özel harekat ibaresine yer vermemesi dolayısıyla alımın özel harekat dışında gerçekleşeceği düşünülmektedir. Polis alımı kriterlerinin lise mezunlarını kapsayıp kapsamayacağı ise ilanın yayımlanmasının ardından netleşecek.

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdış ındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için (30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.).

d) Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 162 santimetreden kısa boylu olmamak.)

e) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak veya hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.

f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından;

1) Mahkûm olmamak.
2) Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.
3) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır.

ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.

h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.

ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

i) Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak.

j) 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamında ilişiği kesilenler hariç, Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış veya çıkarılmış ya da herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.

k) KPSS puan türünden, Genel Müdürlükçe belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

l) İlgili mevzuat kapsamında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak.

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber