10 Mayıs Samsun iftar vakti!
10 Mayıs Samsun iftar vakti! Ramazan ayının gelişiyle birlikte tüm İslam aleminde oruç heyecanı başladı. Dini vecibelerden biri olan oruç tutmak görevini yerine getiren vatandaşlar iftar vaktinin saat kaçta olduğunu araştırıyor. İnternette Samsun'da oruç ne zaman açılacak, akşam ezanı saat kaçta okunuyor, Samsun iftar vakti ne zaman gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. İşte 10 Mayıs Samsun iftar vakti!
10 Mayıs Samsun iftar vakti! Ramazan ayında en çok araştırılan konu iftar vakitleri oluyor. Oruç tutan vatandaşlar akşam ezanının okunmasını bekliyor. İnternette 10 Mayıs Samsun iftar vakti ve orucun ne zaman açılacağı araştırılıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Samsun'da akşam ezanı saat kaçta okunuyor? Oruç ne zaman açılacak? İşte Samsun iftar vakti...
10 MAYIS SAMSUN İFTAR VAKTİ!
Samsun’da sahur 10 Mayıs’ı 11 Mayıs’a bağlayan gece 03.29’da olacak.
SAMSUN’DA İFTAR SAATİ-AKŞAM EZANI KAÇTA?
Samsun iftar vakti Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile açıklandı. Samsun’da iftar 19.47’de olacak.
2019 SAMSUN İMSAKİYESİ
Diyanet tarafından hazırlanan Samsun imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.
2019 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?
Ramazan'ın 1. günü ise 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak. 3 Haziran 2019 günü ise son gündür.
EN UZUN ORUÇ NEREDE TUTULACAK? EN KISA ORUÇ HANGİ İLDE?
Kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, Ramazan'ın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için Ramazan bu yıl 29 gün sürecek. Buna göre, Türkiye genelinde ramazanın birinci günü en uzun oruç 16 saat 10 dakika ile Sinop'ta, en kısa oruç ise 15 saat 33 dakika ile Hatay'da tutulacak.
PEYGAMBERİMİZDEN SAHUR DUASI
Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…”
PEYGAMBERİMİZDEN İFTAR DUASI
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, “Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.
Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.