100. yıl ikramiyesi ne zaman yatacak? 5.000 TL'lik ikramiye hangi bankalardan çekilebilecek? Kimler Cumhuriyetin 100. yıl ikramiyesinden yararlanabilecek?

Emekli ikramiyesi ile ilgili merakla beklenen detaylar ortaya çıktı. 100. Yıl kutlamaları kapsamında emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiye ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Peki, 100. yıl ikramiyesi ne zaman yatacak? 5.000 TL'lik ikramiye hangi bankalardan çekilebilecek? Cumhuriyetin 100. yıl ikramiyesinden kimler yararlanabilecek? İşte Cumhuriyetin 100. yılına özel ikramiyesi hakkında merak edilen ayrıntılar...

Kasım ayının ilk gününde, 100. yıl ikramiyesinin ödeneceği tarih büyük bir merakla bekleniyor. Bunun yanı sıra, ikramiyenin hangi bankaya yatacağı ve kimlerin yararlancağı arama motorlarında araştırılıyor. Peki, 100. yıl ikramiyesi ne zaman yatacak? 5.000 TL'lik ikramiye hangi bankalardan çekilebilecek? Kimler Cumhuriyetin 100. yıl ikramiyesinden yararlanabilecek? İşte detaylar...

100. yıl ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini belirtti ve emeklilere 5 bin TL ikramiyenin kasım ayının 15'ini geçmeyecek şekilde yatırılacağını açıkladı. Ancak bu ödemeyle ilgili çalışmalar hala devam ediyor.

Cumhuriyetin 100. yıl ikramiyesinden kimler yararlanabilecek?

Emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiyeyle ilgili kanun teklifi Meclis'te kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ancak bu ikramiye sadece çalışmayan emeklilere ödenecek. Ancak, çalışan emekliler bu ikramiyeden yararlanamayacak.

Emeklilere ödenecek 5 bin TL ikramiye, önümüzdeki günlerde emekli aylığı alanlar ile dul ve yetim aylığı alanlara ödenecektir. Ayrıca sürekli iş göremezlik geliri alanlar ve sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat edenlerin geride kalan hak sahipleri ve yurtdışı hizmet birleştirmesi yaparak emekli olan kişiler de bu ikramiyeden yararlanabilecek.

Ölüm aylığı pay sahipliği oranına göre dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye ödenecektir. Örneğin, geride kalan dul eşin ölüm aylığı hak sahipliği yüzde 75 ise 3.750 TL, yüzde 50 ise 2.500 TL ikramiye alacaktır. Geride kalan yetim çocuklar için ise yüzde 25'lik pay sahipliği çerçevesinde 1.250 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler, iş göremezlik oranlarına göre ikramiye alacak. Yurtdışı hizmet birleştirmesi ile Türkiye'den kısmi aylık alan kişiler ise Türkiye'deki prim gün sayılarına göre ikramiye alacaklardır. Örneğin, iş göremezlik oranı yüzde 65 olan bir kişiye 3.250 TL, Türkiye'deki prim gün sayısı 3.600, Almanya'daki prim gün sayısı 5.400 olan ve birleştirme ile 9.000 günle emekli olan bir kişiye ise 2.000 TL ikramiye ödenecek.

İkramiye sadece ekim ayı içerisinde çalışmayan emeklilere ödenecek. Bu kapsamda, ekim ayı içerisinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışan emekliler, banka sandıklarına tabi olarak çalışan emekliler, emekli olduktan sonra Bağ-Kur'a tabi çalışmaları olan emekliler, ve kamuda hem emekli aylığı alıp hem çalışmaya devam eden emekliler ikramiye alamayacaklar.

Ekim ayı içerisinde çalışması olan emeklilerin tespiti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılacak. Ancak özellikle ekim ayı içerisinde Bağ-Kur'a tabi çalışması olan emeklilerin tespiti zaman alabilecek. Bu tespit emekli olduktan sonra Bağ-Kur'a tabi çalışması olan emeklilerin SGK'ya bildirimi yapılmadığı için vergi dairesi ve oda, kooperatif ve borsa kayıtlarından gerçekleşecek.

5.000 TL'lik ikramiye hangi bankalardan çekilebilecek?

Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin TL'lik ikramiyenin hangi bankaya yatacağı henüz belli değil.

En düşük emekli maaşı için yeni sınır konuşuluyor Bankadan para çekimlerinde belge zorunluluğu geliyor Uğur Körpe kimdir ne iş yapıyor? Sıla Doğu'nun sevgilisi mi?
Sonraki Haber