1484 fabrika kurulacak! Üretimi artıracak yeni model hazırlanıyor

Hükümet binlerce kişiye istihdam sağlayacak yeni uygulama için düğmeye bastı. Yatırımları hızlandıracak yeni modelle 133 organize sanayi bölgesinde bin 434 fabrika için yer tahsis edildi. İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) sanayi yatırımlarını hızlandırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattıklarını açıkladı.

Online ve eşzamanlı tahsis

Bakan Kacır, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bakanlık koordinasyonunda 133 OSB'de toplam 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekarelik yatırım yeri tahsisi yapıldığını duyurdu. Bu tahsis işlemlerinin eşzamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleşeceğini belirtti. Tahsis başvuruları üç hafta boyunca kabul edilecek. Bununla birlikte, 6 OSB'de de 2 milyon metrekarelik alan ön tahsise sunuluyor.

Yeni yönetmelik değişiklikleri ile kolay erişim

Kacır, geçtiğimiz ay yapılan OSB yönetmeliği değişiklikleri sayesinde sanayicilerin yatırım yerlerine erişiminin kolaylaşacağını ifade etti. Bu değişikliklerin bir parçası olarak, her ayın ilk pazartesi günü tahsis edilmemiş OSB parsellerinin çevrimiçi ortamda yatırımcılara sunulacağını belirtti. İlk uygulama ise Ekim ayında hayata geçiyor.

Arz artışı ile yatırımlar ve arsa fiyatları

Yatırım arsalarında arz yönlü artış sağlanacağını belirten Kacır, bu düzenleme ile yatırımların hızlanmasının ve arsa fiyatlarındaki yükselişin önlenmesinin hedeflendiğini vurguladı. OSB'lerin daha şeffaf bir şekilde yönetileceğini ve sanayicilerin yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişim sağlayacaklarını ifade etti.

İsrail Beyrut'u yeniden vurdu! Dumanlar yükseliyor Cinsel organlarında külçe altın taşıdılar! Havalimanında böyle bulundu Meteoroloji 3 kent için uyardı! İşte yurt genelinde hava durumu
Sonraki Haber