15 Temmuz ile 12 Eylül arasında nasıl bir ilişki var?

15 Temmuz Derneği, 12 Eylül 1980 darbesinin 39. yılında Hafıza 15 Temmuz’da panel düzenledi. Moderatörlüğünü Gazeteci Zeynep Bayramoğlu'nun yaptığı panelde konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar İdris Kardaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ABD başta olmak üzere batıda Türkiye’ye karşı iki yüzlü bir politikanın izlendiğine değindi.

Türk siyasi hayatının kara lekelerinden biri olan 12 Eylül 1980 darbesi 39. yılında Hafıza 15 Temmuz’da düzenlenen panelle anıldı. 15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği panelin moderatörlüğünü Gazeteci Zeynep Bayramoğlu yaparken, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Gazeteci-Yazar İdris Kardaş konuşmacı olarak yer aldı.

12 Eylül Paneli’nde konuşan Gazeteci-Yazar İdris Kardaş, Amerika başta olmak üzere batının tarihi süreçte Türkiye’de gerçekleşen darbelerde aldığı tavra dikkat çekerek “15 Temmuz sonrası yapılan açıklamalar demokrasi havarisi batının 12 Eylül başta olmak üzere ülkemizdeki darbelerde oynadıkları rolü açıkça göstermiştir” dedi.

SÖMÜRGECİLİK HALA BİTMEDİ

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu 12 Eylül’de aynı silahla hem sağcı hem solcu gençlerin vurulduğunu hatırlatarak “Kenan Evren darbenin şartlarının oluşmasını bekledik demiş biridir. Bir merkezden belirlenen senaryo 12 Eylül’de uygulanmıştır” dedi. Hala sömürgecilik ve kolonyalizmin terk edilmediği bir dünyada yaşadığımızı belirten Hacısalihoğlu, Türkiye’nin Türkiye’den yönetilme kararlılığının millet tarafından 15 Temmuz’da gösterildiğini vurguladı. Doğu Akdeniz’deki krize de değinen Hacısalihoğlu, “Sömürgeci damar hala duruyor. Darbelerin arasındaki ekonomi-politiği unutmamamız ve yaşadıklarımızı değerlendirirken bütünlüklü bakmamız lazım” şeklinde konuştu.

12 EYLÜL PKK’YI GÜÇLENDİRİP BAŞIMIZA SARDI

Gazeteci-Yazar İdris Kardaş ise Türkiye’nin darbeler tarihini anlatarak “Bu kadar darbe yaşayan bir ülkeyiz ancak çocuklarımızla bunu konuşmadan üzerini örtmeyi seçtik” dedi. PKK’nın 12 Eylül sonrası şartlarda güçlendiğini vurgulayan Kardaş, darbe süreçlerinin ülkelere verdiği zararları anlattı. Pek çok değişiklik yapılsa da 12 Eylül Anayasası’nın hala yürürlükte olduğunun altınız çizen İdris Kardaş, anayasanın değiştirilmesiyle ilgili güçlü bir konsorsiyumun olduğunu da söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ABD başta olmak üzere batıda Türkiye’ye karşı iki yüzlü bir politikanın izlendiğine değinen Kardaş “12 Eylül’de bizim çocuklar başardı diyorlardı. 15 Temmuz’da yapılan açıklamalardan çıkarıyoruz ki bizim çocuklar başaramadı demeye getirdiler. Türkiye’de demokrasi tehdit altında diye açıklamalar yaptılar” şeklinde konuştu.

Gençlerin ilgiyle takip ettiği panel, soru cevap bölümüyle son buldu.

İsrail: "Hizbullah'ın Nasr biriminin komutanlarından Faour öldürüldü" Giovanni van Bronckhorst: Antrenmanlarda bile böyle değil! Bill Clinton: İslam'dan önce İsrail vardı
Sonraki Haber