19 Mayıs 2022'de bankalar açık mı? Perşembe günü bankalar resmi tatil mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir heyecanla kutlanıyor. 19 Mayıs 2022'ye çok az bir süre kala, bu tarihte bankaların açık olup olmayacağı merakla araştırılmaya başlandı. Peki, 19 Mayıs 2022'de bankalar açık mı? Ayrıntılar haberimizde...

19 Mayıs Perşembe günü bankaların tatil olup olmadığı merak ediliyor. En önemli Milli bayramlardan biri olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her sene 19 Mayıs tarihinde coşkuyla kutlanıyor. Peki, 19 Mayıs Perşembe bankalar açık mı? Detaylar haberimizde... 

19 MAYIS 2022'DE BANKALAR AÇIK MI?

Bankalarda işlem yapacak olanlar 18 Mayıs günü mesai bitimine kadar işlemlerini tamamlayabilirler. 19 Mayıs'ta ise resmi tatil olması dolayısıyla banka şubelerinin tamamı kapalı olacak. Ancak bankalar 20 Mayıs günü çalışmalarına devam edeceklerdir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda birçok kutlama ve etkinlik yapılırken, resmi kurum ve kuruluşların yanında özel sektöre de bir gün resmi tatil oluyor. Çalışan özel sektör bugün için fazla mesai ücreti alıyor.

19 MAYIS'TA NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir galibiyet olarak yer eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı 19 Mayıs'ta atılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesi'nden sonra "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

Usta sanatçı Ferdi Tayfur'un ölüm nedeni belli oldu! Siri'nin konuşmaları kaydettiği kesinleşti! Apple tazminat ödeyecek Esad'ın ardından 115 binden fazla Suriyeli ülkesine döndü!
Sonraki Haber