2. dönem ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? 2. dönem ücretli öğretmenlik için gerekli evraklar neler?

2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 yılında öğretmenler arasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor ve merak ediliyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi için bazı okullar ücretli öğretmenlik başvurularını almaya başladı. Ücretli öğretmenlik yapmak isteyen adaylar, başvuru süreci hakkında detayları arama motorlarında araştırıyor. Peki, 2. dönem ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? 2. dönem ücretli öğretmenlik için gerekli evraklar neler?

Okullar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi için ücretli öğretmenlik başvurularını almaya başladı . Ücretli öğretmenlik yapmak isteyen adaylar, başvuru süreci hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için arama motorlarını aktif olarak kullanıyorlar. Ancak, bazı detaylar bu konu merak ediliyor. Peki, 2. dönem ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? Gerekli evraklar nelerdir? İşte detaylar...

2. DÖNEM ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKE-DEVLET BAŞVURU EKRANI

Ücretli öğretmenlik başvuruları 2023-2024 dönemi için e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Adaylar, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayarak gerekli adımları takip ederek başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Her ilçede ücretli öğretmenlik branşları, kontenjanlar ve başvuru tarihleri farklılık gösterebilir. Bu nedenle, başvuru yapmak isteyen adayların bulundukları ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden ücretli öğretmenlik ilanlarını incelemeleri gerekmektedir.

2. DÖNEM ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

TCK 53. madde kapsamına giren suçlardan hüküm giymemiş olmak,

Erkek adaylar için askerlik yükümlülüğü bulunmamak; askerliğini yapmış, tecil ettirmiş ya da askerlikten muaf olmak,

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı herhangi bir kurumda çalışmamak.

TESLİM EDİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR

Dilekçe (Evrak tesliminde ilgili okula verilecek),

Mezuniyet belgesi (aslı ve fotokopisi),

Nüfus Cüzdanı (aslı ve fotokopisi),

Formasyon belgesi (varsa, aslı ve fotokopisi),

Sabıka kaydı (E-Devlet'ten alınabilir),

Sağlık raporu (6 aylık),

Bir adet fotoğraf,

Diğer sertifikalar (varsa),

KPSS sonuç belgesi (varsa),

Askerlik durum belgesi.

Bugün Hangi Maçlar Var? Asgari ücret zammında 2 ihtimal Honda ZR-V 2024 Fiyat Listesi ve Özellikleri
Sonraki Haber