2016 TEOG nakil sonuçları açıklandı mı? TEOG nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?
TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından 2016 TEOG nakil başvuruları 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2016 TEOG nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm öğrenciler ve veliler şimdi bu sorunun yanıtını bekliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonundan sonra şimdi gözler 2016 TEOG nakil sonuçlarında... TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme sonuçlarından memnun olmayan öğrenciler için TEOG nakil başvuru süreci başladı. 15 Ağustos'ta başlayan birinci nakil başvuru dönemi 19 Ağustos'ta sona erdi. TEOG 1. nakil sonuçları 22 Ağustos'ta açıklanacak. MEB, nakil başvuru sonuçlarını e-okul üzerinden ilan ediyor.
TEOG NAKİL BAŞVURU TAKVİMİ
Birinci nakil dönemi
15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alınacak. 22 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.
İkinci nakil dönemi
22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.
Üçüncü nakil dönemi
Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.
YERLEŞEME OLMAZSA NE OLACAK?
Eğer TEOG nakil başvurunuzda bir okula yerleşemezseniz kayıtlı olduğunuz okulda hakkınız devam eder. İlk yerleştirmede yerleştirildiğiniz okuldan kaydınız silinmez. Ancak bir başka okula yerleşirseniz kaydınız o okula geçer.
TEOG NAKİL UYGULAMASINA KİMLER KATILABİLİR?
TEOG nakil uygulamasına 4 farklı grupta öğrenci katılacak. Birinci grup, 25 okuldan oluşan tercih listesindeki okullardan birine yerleşenler ve üst tercihlerindeki okullara geçmek isteyenler. İkinci grup, tercih listesindeki okullara yerleşemeyen ve kayıtları otomatikman açık liseye yapılanlar. Üçüncü grup, TEOG yerleştirmeleri için hiç tercih yapmamış, bu yüzden de otomatik olarak açık liseye yerleştirenler. Dördüncü grup ise özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler.
TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
a) 8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.
c) 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.
ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 05-08 Eylül 2016 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları İçerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.
d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
e) «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.
f) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.
g) Mecburi ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecektir.
ğ) Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5'lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5'lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5'lik dilimden karşılayabileceklerdir.
h) Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacaktır. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecektir