2018 Kamu kurumları personel alımları Kaç kişi alınacak?

Kamu kurumlarının 100 bin kişiyi işe alacağı haberlerinden sonra, hangi kuruma ne kadar personel alınacağı ve istihdam alanları meraklar araştırılmaya başlandı. İşte, 2018 Kamu kurumları personel alım ilanları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

Kamu kurumlarının 100 bin kişiyi işe alacağı açıklandı. Açıklamaların ardından hangi kamu kurumunda ne kadar personel alımına ihtiyaç olduğu, personel sayıları ve istihdam alanları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte, 2018 Kamu kurumları personel alım ilanları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

Sene sonuna kadar kamuya 18 bine yakın personel alınacak. İlk alımı Sağlık Bakanlığı yapacak. Sağlık Bakanlığı, toplam 5 bin 298 sürekli işçi alacağını duyurdu. Başvurular 13 Eylül’e kadar. Emniyet Genel Müdürlüğü ise 3 bin komiser yardımcısı alımı yapacak. Son başvuru tarihi 19 Eylül. Diyanet İşleri ise yıl sonuna kadar 9 bin 500 din görevlisi alacak. Ayrıca Rekabet Kurumu ve Merkez Bankası da Eylül sonuna kadar alım yapacak kamu kurumları arasında.

ENGELLİ, ESKİ HÜKÜMLÜ

Sağlık Bakanlığı, İŞKUR aracılığı ile 3 bin 591’i sürekli işçi, 431’i engelli işçi ve bin 276’sı eski hükümlü olmak üzere toplam 5 bin 298 sürekli işçi alacak. İlköğretim düzeyinde işçi statüsü ile çalışacak olanlar noter huzurunda çekilecek kura usulü ile alınacak. Türkiye genelindeki illerde çalışacak 5 bin 298 sürekli işçinin alınacağı kadrolar ise; ısıtma ve sıhhi tesisat, inşaat boyacısı, kaynakçı, marangoz ve temizlik görevlisi. Bu kadrolarda sürekli işçi kadrolarına başvuracakların en az ilköğretim mezunu olması, belirli kadrolar için başvuracakların da ilgili bölümlerden mezun olması gerekiyor. Engelli adayların ise yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla engelli olduklarını belgelendirmeleri gerekiyor. Adaylar, İŞKUR üzerinde 4-13 Eylül tarihleri arasında başvuruda bulunacaklar. Kura çekimi ise 25 Ekim tarihinde yapılacak.

KOMİSER YARDIMCISI

Emniyet Genel Müdürlüğü ise, 3 bin komiser yardımcısı alacak. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 2018-2019 eğitim yılı için emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasında 300’ü kadın, 2 bin 700’ü erkek olmak üzere toplam 3 bin komiser yardımcısı alımı yapacak. Başvurular 6-19 Eylül tarihleri arasında olacak. Adaylarda aranan şartlar ise 30 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak.

Diyanet İşleri ise yıl sonuna kadar 9 bin 500 din görevlisi alımı yapacak. Aralık ayında yapılacak sınavla 6 bini imam, 3 bini Kuran kursu öğretmeni ve 500’ü de müezzin olmak üzere Diyanet İşlerine toplam 9 bin 500 personel alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, son başvuru tarihi 11 Eylül olmak üzere 35 ilçe müftüsü alımı yapacağını duyurdu. Adayların; en az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olması, ihtisas kursu belgesine sahip olması veya ilahiyat alanında doktora yapmış olması ve kamu kurum ve kuruluşlarında 5yıl görev yapmış olması gerekiyor.

UZMAN YARDIMCILARI ARANIYOR

Bunları dışında; Rekabet Kurumu 20 rekabet uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 14 kişilik rekabet uzman yardımcılığı kadrosu için iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya işletme mühendisliği ya da endüstri mühendisliği bölümlerinden, 4 kişilik rekabet uzman yardımcılığı hukuk kadrosu için hukuk fakültelerinden, 2 kişilik rekabet uzman yardımcılığı bilişim kadrosu için bilgisayar mühendisliği, istatistik ve bilgisayar, matematik ve bilgisayar, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olunması gerekiyor. Merkez Bankası ise 100 uzman yardımcısı alımı yapacak. Tam zamanlı ve kadrolu çalışacak olan uzman yardımcıları adayları için başvurular 10 Eylül tarihine kadar yapılabilecek.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI 80 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişinin işe alınacağını açıkladı. Açıklamaya göre, söz konusu kişiler okulların temizlik bakım ve onarım işlerini yapacak.

Konu ile ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Üç bakanlık arasında imzalanacak “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP’den faydalanacak. TYP’ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak” denildi. İŞKUR üzerinden alınacak başvuruların ardından program, ders zilinin çalmasıyla birlikte başlayacak. Eğitim öğretim yılı süresince de devam edecek. TYP kapsamında okullarda görev alacak her bir katılımcı için aylık asgari ücret üzerinden ödemeler gerçeklestirilecek.”

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Çalışma Bakanlığı, Devlet Dairelerinin Bakanlıklara Ayrılması Hakkındaki 3271 sayılı Kanunun 1. Maddesine dayanılarak, Başbakanın 7 Haziran 1945 tarih ve 6-376/6 sayılı teklifi üzerine 7 Haziran 1945 tarih ve 4/591 sayılı Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile kurulmuş hemen arkasından 22 Haziran 1945 tarih ve 4763 sayılı Çalışma Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun çıkarılmıştır.(R.G. 27 Haziran 1945)

28 Ocak 1946 tarih ve 4841 sayılı Çalışma Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun (R.G. 30 Ocak 1946) 4763 sayılı Kanuna göre daha geniş bir görev tanımı yapmış, merkez ve taşra teşkilatı ile ilgili düzenlemeler getirmiştir.

Daha sonra, 17.11.1974 tarih ve 4-1040 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmuş, Sosyal Sigortalar Kurumu ile Bağ-Kur bu Bakanlığa bağlanmıştır.

13 Aralık 1983 tarih ve 184 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (R.G. 14 Aralık 1983) ile Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adıyla yeniden teşkilatlandırılmıştır. 184 sayılı KHK, aynı zamanda 4841 sayılı Kanunu yürürlükten kaldırmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve görevleri hakkında 184 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname' nin Bazı Hükümlerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Değiştirilerek 09.01.1985 tarihinde 3146 Sayılı Kanun yürürlüğe girmiştir.

Daha sonra, 04.Ekim 2000 tarihinde yürürlüğe giren 618 Sayılı KHK ile Bakanlık yeniden yapılandırılarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü kurulmuş ve Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğü yeniden yapılandırılmıştır.

Bakanlığımızın Yurtdışı Teşkilatı, 1960'lı yılların başından itibaren gelişen ve ülkemiz için yeni bir olgu niteliğindeki sanayileşmiş Avrupa ülkelerine düzenli Türk işgücü sevkıyatı ile doğan ihtiyaç sonucu ihdas edilmiştir. Başta Almanya Federal Cumhuriyeti'ne olmak üzere, diğer Avrupa ülkelerine giden Türk işgücünün ülkemizdekinden farklı ve yabancı toplumsal çevrede ve değişik yaşam koşullarında Devlet eliyle destek görmesi ve sorunlarına çözüm bulunması amacıyla bulundukları ülkelerdeki Büyükelçiliklerimizin nezdinde Çalışma Müşavirlikleri ve Başkonsolosluklarımız bünyesinde de Çalışma Ataşelikleri kurulması yoluna gidilmiştir.

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı! Sabiha Gökçen'de kuvvetli rüzgar sebebiyle uçaklar havada kaldı.... Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets maçını canlı şifresiz izle?
Sonraki Haber