2018 KPSS ÖABT kaç saat sürecek? Öğretmenlik alan bilgisi sınavı ne zaman?

KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavına saatler kaldı. Büyük bir heyecan ile sınav gününü bekleyen adaylar, yoğun çalışma döneminden sonra Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavına girecek. 2018 KPSS ÖABT kaç saat sürecek? Öğretmenlik alan bilgisi sınavı ne zaman? Ayrıntıları bu haberden öğrenebilirsiniz.

KPSS ÖABT sınavı yaklaşıyor. KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sınavının tamamlanmasından sonra öğretmen adayları, ÖABT sınavına girmek için bekliyor. Adaylar büyük bir heyecan ile sınavın tüm detaylarını öğrenmek için araştırma yapıyor. Araştırmaları özellikle sınavın zamanı, saati ve kaç saat süreceği konusunda yoğunlaşıyor. 2018 KPSS ÖABT kaç saat sürecek? Öğretmenlik alan bilgisi sınavı ne zaman? Bu soruların cevapları detayları ile haberimizde yer alıyor.

2018 KPSS ÖABT SINAVI KAÇ SAAT SÜRECEK? NE ZAMAN?
Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos 2018 tarihinde saat 10.15'de yapılacaktır. 50 soru sorulacak olan adaylara 75 dakika verilecektir.

AÖBT SINAV GİRİŞ BELGESİ
Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin gireceği KPSS ÖABT'nin sınav giriş yerleri adayların erişimine açıldı. T.C. kimlik numaranız ve ÖSYM AİS şifreniz ile belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER
a) 2018-KPSS/ÖABT/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

KPSS: KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI NEDİR?
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Kayserispor Fenerbahçe maçı canlı izle beIN SPORTS 1 HD canlı maç izle Eyüpspor Çaykur Rizespor maç özeti izle 1-2 Geniş özet videosu Avrupa savunma için yeni uyandı, Türkiye 40 yıldır çalışıyor!
Sonraki Haber