2018 Mayıs askerlik yerleri belli oldu mu?

2018 Mayıs askerlik yerleri belli mi? Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2018 98/2 celbi asker alımlarıyla ilgili duyuruyu resmi internet sitesinden yayınladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı Mayıs 2018 er celbinde silahaltına alınacak yükümlülere ait duyuruda, askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Açıklamada, " Mayıs 2018 er celp döneminde silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır" denildi. Peki, 2018 Mayıs askerlik yerleri açıklandı mı? 98/2 askerlik celbi belli oldu mu? Milli Savunma Bakanlığı açıkladı...

98/2 askerlik celbi belli oldu mu? 2018 Mayıs celbinde askere gidecek olan vatandaşlar, askerlik yerlerini merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2018 Mayıs dönemi asker alma ile ilgili duyuruyu yayımladı. Biz de bu konuda araştırma yapan vatandaşlarımız için detayları derledik. Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı Mayıs 2018 er celbinde silahaltına alınacak yükümlülere ait duyuruda, askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, 2018 Mayıs askerlik yerleri açıklandı mı? 98/2 askerlik celbi belli oldu mu? Milli Savunma Bakanlığı açıkladı...

ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı Mayıs 2018 er celbinde silahaltına alınacak yükümlülere ait duyuruda, askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre 98/2 2018 Mayıs celbinde askere gidecek olan vatandaşlar, askerlik yerlerini 13 Nisan 2018 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

İşte MSB'nin yayımladığı 2018 Mayıs asker alma duyurusu;

1. Mayıs 2018 er celp döneminde silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Mayıs 2018 er celp döneminde;

A. 1998 doğumlu ve bunlarla işleme tabi er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlu olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi Mayıs 2018 olanlar,

B. Celp dönemi Mayıs 2018 olmadığı halde, Mayıs 2018 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulunanlar,

C. Yasal nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şarlarını kaybettiklerinden Mayıs 2018 er celp döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

3. Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-Devlet üzerinden 13 Nisan 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-Devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.

4. Mayıs 2018 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:

A. Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;

(1) Askerlik şubelerinden 13 Nisan - 04 Mayıs 2018,

(2) E-Devlet üzerinden 13 Nisan - 03 Mayıs 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

B. İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;

(1) Askerlik şubelerinden 04-19 Haziran 2018,

(2) E-Devlet üzerinden 04-18 Haziran 2018 tarinlerinde yaptırabileceklerdir.

C. Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PPP kart ile PP matiklerden alabileceklerdir.

5. Mayıs 2018 er celbi 1'inci grupta sevke tabi olanlardan 04 Mayıs 2018 dahil, 2'nci grupta sevke tabi olanlardan 19 Haziran 2018 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 89'uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutukacaklardır.

6. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 45'inci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir.

ASKERLİK YOKLAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1. Bu yıl askerlik çağına girenler ile daha yaşlı doğumlular ile okudukları okullardan ilişiği kesinler veya mezun olanların yoklamaları tabi olduğu doğumun ilk celp dönemi bitimine kadar yapılacaktır.

Örneğin; 1996 ve daha yaşlı doğumluların yoklamaları, 01 Ocak 2015 tarihinde başlayıp 02 Şubat 2016 (muhtemel) tarihinde sona erecektir.

2. Yükümlülerin yoklamalarının hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 25'inci maddesi gereğince TRT kanalından duyuru ile yapılacaktır. TRT aracılığı ile yapılan duyurular tebligat yerine geçecektir.

3. Bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikamet etmekte iseniz ikametinize en yakın askerlik şubesine başvurunuz.

4. Askerlik Yoklamanızı Yaptırmak Üzere Askerlik Şubesine Gelirken Aşağıdaki Belgeleri de Yanınızda Bulundurunuz.

a. Nüfus Hüviyet Cüzdanı Aslı

b. Diploma aslı ve fotokopisi,

c. Bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve fotokopisi, (varsa)

ç.Trafik sürücü belgesi ve fotokopisi, (varsa)

d.Hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi belgelerinin aslı ve fotokopisi, (varsa)

e.Bölgenizde Verem Savaş Dispanseri varsa, verem taraması sonuç belgesi (varsa).

f. Yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

g.Öğrenci,hapis,yurtdışında işçi veya işveren olarak bulunuyor veya hastanede yatıyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri yoklama süresi içinde askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.

ğ.Yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınızda veya mazeretinize ait belgeleri askerlik şubesine ulaştırmadığınızda yoklama kaçağı suçunu işlemiş olursunuz ve hakkınızda adli veya idari cezai müeyyide uygulanır. Bu kapsamda sürekli artan idarî para cezası verilir veya hakkınızda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

6. Yurtdışında resmi burslu öğrenci (y.lisans/doktora dâhil) olarak eğitim görüyorum, işçi-işveren ertelemesinden yararlanmak için bursumu iptal ettirmem gerekiyor mu?

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın işçi-işveren ertelemesinden yararlanabilmeleri için gereken yegâne şart; oturma veya çalışma iznine veya vatandaşlık hakkına sahip olarak işçi-işveren-meslek/sanat mensubu statüsünde yabancı ülkelerde bulunmak ya da bir iş sözleşmesi ile yabancı bayraklı gemilerde gemi adamı statüsünde çalışıyor olmaktır. Resmi burslu öğrenci olmanızın herhangi bir etkisi yoktur. Önemli olan, yabancı ülke makamlarınca verilen oturma-çalışma izninin size yasada öngörülen işçi-işveren-meslek/sanat mensubu statülerinden birini sağlamasıdır.

ASKER İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKLİ?

Her ne kadar askerlere gerekli temel tecçizat sağlansa da askere gidenlere tavsdiye edilen bazı kişisel eşyalar bulunmaktadır.

1. Boyuna Asılabilen İpli Cüzdan

2. Banyo Malzemeleri

3. Kişisel Bakım Malzemeleri

4. El ve Yüz İçin Vücut Kremi

5. İçlik

6. Bot Kilidi ve Valiz Kilidi

7. Traş Malzemeleri

8. Saat

9. Ankesörlü Telefon Kartı ve Askercell Hizmeti

10. Bot Boyası ve Bot Fırçası

11. İğne iplik ve Çengelli iğne

12. Ortopedik tabanlık ve Vatka

13. Askılık

14. Islak Mendil ve Selpak

15. Yara bandı ve Kulak tıkacı

16. Sivil Giysiler

17. Bankamatik Kartı

18. Mantar Kremi

19. Seccade (Namaz Kılıyorsanız)

ASKERLİK CELP DÖNEM TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Yukarıda celp dönemlerinde ve son başvuru tarihlerinden bahsetmiştik. Bu tarihleri takip ederek hangi celp döneminde askere gidilecekse o dönemin tercihini e-devlet sistemi ile yapabilirsiniz. E-devlet sisteminde yer alan bakanlıklardan olan Milli Savunma Bakanlığı askerlik görevini yerine getirecek olan vatandaşlara işlemlerini kolaylıkla yapabilmeleri için hizmet vermektedir.

CELP DÖNEMİ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Askerlik çağına gelmiş, erkek çocuklarının nüfusa bağlı oldukları il yada ilçedeki askerlik şubeleri tarafından askere alınacakları dönemi yada zamanı gösteren çizelgelere "Celp dönemi" denir.
Celp dönemi birbirini takip eden iki celbin, başlangıç tarihleri arasındaki süredir. Türkiye'de lise mezunu kişiler 12 ay, 4 yıllık üniversite mezunu kişiler ise 6 ay kısa dönem askerlik yapıyorlar. 4 yıllık üniversite mezunlarının kısa dönem mi yoksa uzun dönem mi askerlik yapacağı çeşitli faktörlere bağlı olarak bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor.

CELP DÖNEMİNİN AMACI NEDİR?

Okulunu uzatan yada farklı zamanlarda diploma alan öğrencilerde dahil olmak üzere her yıl askere alma işleminin düzenin sağlamak üzere celp dönemleri açıklanır. Bu dönemlere belirli başvuru tarihleri vardır. Bu celp dönemlerine başvuru tarihlerini kaçırırsanız bir sonraki celp dönemine kalırsınız. Bu celp dönemleri sayesinde kafanıza göre gidip beni askere alın diyemezsiniz.

ASKERE NE VERİLİYOR?

Katılacağınız birlikte işlemlerinizin ardından malzemeleriniz bir çanta içinde teslim edilecektir. Size verilecek malzemelerin listesi birlikten birliğe, mevsimden mevsime farklılık gösterse de aşağıda ki gibidir.

Parka (1 adet)
Elbise – Apoletsiz (1 adet)
Gömlek – Apoletsiz (1 adet)
Yazlık ve kışlık şapka (1 adet)
Eşofman Takımı (1 adet)
Pijama takımı (1 adet)
Kışlık ya da yazlık bot (1 adet)
Spor ayakkabısı (1 adet)
Terlik (1 adet)
Kışlık ya da yazlık çorap (2 adet)
Spor çorap (1 adet)
Don (2 adet)
Yün içlik (1 adet)
Fanila (2 adet)
Atlet (1 adet)
Eldiven (1 adet)
Palaska (1 adet)
Çanta (1 adet)
Spor şortu (1 adet)
Banyo şortu (1 adet)
Banyo havlusu (1 adet)
Yüz havlusu (1 adet)
Diş macunu (1 adet)
Diş fırçası (1 adet)
Şampuan (Aylık 200 ml.)
Traş Köpüğü (Aylık bir tüp)
Permatik (Aylık 4 adet)
Kulak tıkacı (1 adet)
Nefte (1 adet)
Künye levhası (2 adet)
Künye zinciri (1 adet)

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber