2018 Milli Piyango İkramiyesi belli oldu!

Yılbaşı yaklaşırken herkesin merakla beklediği Yılbaşı Özel Çekilişi Büyük İkramiyesi'nin ne kadar olduğu belli oldu! Vatandaşlarımız ise yılbaşı yaklaşırken herkesin merakla beklediği büyük ikramiyenin ne kadar olduğunu merak ediyor! Milli Piyango İdaresi, 2016'da şans oyunlarının satışından 2,7 milyar lira gelir elde ederken dağıtılan ikramiye tutarı 1,2 milyar lirayı geçti. AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi verilerinden derlediği bilgilere göre, İdarenin geçen yıl toplam gelirleri, vergiler dahil 2 milyar 814 milyon 623 bin 803 lira oldu. Bunun yaklaşık 2 milyar 725,2 milyar lirası şans oyunları satış gelirlerinden, 89,4 milyon lirası da diğer gelirlerden oluştu. Peki, 2018 Yılbaşı Milli Piyango İkramiyesi ne kadar? Yılbaşı Özel Çekilişi Büyük İkramiyesi kaç lira? Yılbaşı bileti kaç liraya satılacak? Detaylar haberimizde...

2018 Yılbaşı Milli Piyango İkramiyesi ne kadar? Geçen yıl 31 Aralık çekilişi de dahil olmak üzere 5'i özel, toplam 33 piyango çekilişi düzenlendi, bu çekilişlerde 65 milyon 997 bin 82 bilet satıldı. Bunların 60,6 milyonu çeyrek, 4,1 milyonu yarım, 1,3 milyonu da tam biletlerden oluştu. 2016'da piyango oyunu satışının yüzde 56'sına denk gelen 413,4 milyon liralık ikramiye talihlilere dağıtıldı. Piyango oyunu satış gelirlerinin, şans oyunları toplam satış geliri içindeki payı da yüzde 27 oldu. AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi verilerinden derlediği bilgilere göre, İdarenin geçen yıl toplam gelirleri, vergiler dahil 2 milyar 814 milyon 623 bin 803 lira oldu. Bunun yaklaşık 2 milyar 725,2 milyar lirası şans oyunları satış gelirlerinden, 89,4 milyon lirası da diğer gelirlerden oluştu. Peki, Yılbaşı Özel Çekilişi Büyük İkramiyesi kaç lira? Yılbaşı bileti kaç liraya satılacak? Son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 61 milyon lira olarak belirlendi.
Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet de 15 liradan satılacak.

'TALİH KUŞU' GEÇEN YIL 1,2 MİLYAR LİRA DAĞITTI

Milli Piyango İdaresi, 2016'da şans oyunlarının satışından 2,7 milyar lira gelir elde ederken dağıtılan ikramiye tutarı 1,2 milyar lirayı geçti.

AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi verilerinden derlediği bilgilere göre, İdarenin geçen yıl toplam gelirleri, vergiler dahil 2 milyar 814 milyon 623 bin 803 lira oldu. Bunun yaklaşık 2 milyar 725,2 milyar lirası şans oyunları satış gelirlerinden, 89,4 milyon lirası da diğer gelirlerden oluştu.

İdarenin 2016 yılı ikramiye ödemeleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 8,9 artarak 1 milyar 221 milyon 652 bin 143 lirayı buldu.

Geçen yıl Milli Piyango İdaresi tarafından hazineye 655,5 milyon lira, kamuya 581,4 milyon lira pay aktarılırken, bayi komisyonları ve aracılık giderleri 231,3 milyon lirayı, faaliyet ve işletme giderleri de 124,8 milyon liraya ulaştı.

İdare, geçen yıl en fazla satış hasılatını 1 milyar 762,3 milyon lira ile "sayısal oyunlar"dan sağlarken, kasasına "piyango" satışlarından 735,8 milyon lira, "hemen kazan" satışlarından da 227,1 milyon lira girdi.

66 MİLYON PİYANGO BİLETİ SATILDI

Geçen yıl 31 Aralık çekilişi de dahil olmak üzere 5'i özel, toplam 33 piyango çekilişi düzenlendi, bu çekilişlerde 65 milyon 997 bin 82 bilet satıldı. Bunların 60,6 milyonu çeyrek, 4,1 milyonu yarım, 1,3 milyonu da tam biletlerden oluştu.

2016'da piyango oyunu satışının yüzde 56'sına denk gelen 413,4 milyon liralık ikramiye talihlilere dağıtıldı. Piyango oyunu satış gelirlerinin, şans oyunları toplam satış geliri içindeki payı da yüzde 27 oldu.

İdare tarafından, 2016'da toplam 227 milyon 104 bin 46 adet "hemen kazan" bileti satılırken, bu kapsamda 141,5 milyon lira ikramiye ödemesi gerçekleştirildi.

SÜPER LOTO'YA İLGİ ARTTI

Sayısal oyunlardan "süper loto"nun satış geliri geçen yıl yüzde 43,5 artarak 423,4 milyon liradan 607,6 milyon liraya çıktı.

Satış gelirleri "sayısal loto"da 588 milyon lira, "şans topu"nda 314,1 milyon lira, "on numara"da 252,6 milyon lira olarak hesaplandı.

Sayısal oyunlarda oynanan kolon adetleri geçen yıl, 2015'e göre yüzde 4,9 azalarak 1 milyar 491 milyon 254 bin 543 oldu.

MİLLİ PİYANGO BİLETLERİ NEREDE VE NASIL BASILIYOR?

Milli Piyango biletlerinin basımı T.C. Merkez Bankası'nın Banknot Matbaasında filigranlı özel para kağıtlarına güvenlik koşulları altında yapılmaktadır. Milli Piyango oyunlarının tüm biletleri Türk Parasını Koruma yasasının güvencesi altındadır.

BİLET VEYA KUPON ARKALARININ İMZALANMASI BİR YARAR SAĞLAR MI?

Milli Piyango İdaresine ait tüm şans oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadının yazarak imzalanması güvenlik açısından önerilir. Ayrıca ikramiye kazanan talihlilerden, ikramiyelerini almak için Milli Piyango İdaresi veya şubelerine başvurduklarında biletlerin kendilerine ait olduğunu ispatlamak için biletlerin arkasına ad ve soyad yazıp imzalamaları istenir. Sayısal oyunların kuponları ise oyun oynama aracıdır.

PİYANGO BİLETİNİZE İKRAMİYE ÇIKTIĞINDA İKRAMİYENİZİ NEREDEN ALACAKSINIZ?

Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.

Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.

İKRAMİYE KAZANILMASI SONRASI TÜM ŞANS OYUN BİLETLERİNİN SAHİP OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER NELERDİR?

Milli Piyango oyununda bir bilete ikramiye ödenebilmesi için, biletin ikramiye kazanan numaralardan birini ihtiva etmesi, çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekir. Kendini ibraz eden biletlerden; ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da ikramiye ödenir. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.

Hemen-Kazan oyununda İdare Şubeleri, başbayiler ve bayilerce bilet ikramiye ödenebilmesi için; bu Yönetmelik hükümlerine ve bilette belirtilen kurallara göre ikramiye isabet olması ve seri numarası itibariyle kendini ibraz eder durumda bulunması, kazınmayacağına dair üzerinde ihtar yazılı bulunan kısmının kazınmamış olması, kazınmış olan kısımda bulunan rakam, tutar, şekil, figür, motif ve benzerlerinin yırtılmamış, delinmemiş ve tahrif edilmemiş olması, biletin iptal edilmemiş ve en son ikramiye ödeme tarihinin geçmemiş bulunması şarttır.

Bilette belirtilen kurallara göre ikramiye bulunmayan, seri numarası ve ikramiye kontrol numarası itibariyle kendini ibraz edemeyen, kazınmış olan kısımda bulunan rakam, tutar, şekil, figür, motif ve benzerleri yırtılmış, delinmiş, sahte yada tahrif edilmiş olan veya kazınmayacağına dair üzerinde ihtar yazılı kısmı kazınmış olan yahut ikramiye ödeme süresi geçmiş, iptal edilmiş veya ikramiyesi ödendiğine dair ibare bulunan biletlere ikramiye ödenmez.

Sayısal Oyunların biletlerinde, sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.

YIRTILMIŞ MİLLİ PİYANGO OYUNLARINA AİT BİLETLER KONUSUNDA NELER YAPILMALI?

Milli Piyango oyununda ikramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir.

İKRAMİYELERDEN HERHANGİ VERGİ VE YASAL BİR KESİNTİ YAPILIYOR MU?

Milli Piyango şans oyunlarına ait ikramiyeler hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmadığından, herhangi bir kesinti yapılmaz.

Hemen-Kazan oyununda ikramiyeleri gösteren kısımdan ya da başka yerinden yırtılmış ikramiyeli biletlerin satış şubelerimize ibrazı halinde, peşin ödenen ikramiyelerin üzerindeki iki adet ikramiyenin ödenip ödenmeyeceğine, yapılacak inceleme ve araştırma sonucuna göre satış şubelerimizce, bunun üstündeki ikramiyelerde ise ödeme yapılıp yapılmayacağına, yapılacak inceleme ve araştırmaya göre Genel Müdürlükçe karar verilir. Talihliler tarafından doğrudan Genel Müdürlüğe gönderilen diğer biletlerde de Genel Müdürlükçe karar verilir. Sayısal oyunlarının biletlerinde ise yırtık bilete ikramiye ödenmez. Ancak çekilişin yapıldığı tarihten itibaren 1 yıl ikramiye ödenme süresi içinde ikramiye isabet eden numaralara veya barkod ve bilet güvenlik numarası üzerinden yırtılmış veya kopmuş olan biletlere ikramiye ödenebilmesine, bu biletlerin hamili tarafından ibrazını müteakiben yapılacak veya yaptırılacak inceleme ve araştırmadan sonra Milli Piyango İdaresince karar verilir. Zaman aşımına uğrayıp alınmayan ikramiyelerin durumu nedir? Milli Piyango biletlerinde ikramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydedilir. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir. Hemen-Kazan oyununda ikramiyelerin ödenebileceği son tarih biletlerde belirtilir. Bu süreden sonra ibraz edilen biletlere ikramiye ödenmez. İkramiyelerin ödenebileceği son tarih, biletlerin satışına başlandığı ayın son gününden itibaren bir yıldan az olamaz. Bilet ortaklığı ne demektir? Buna ilişkin, Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 1989/11034E., 990/6200 K. ve 10.04.1990 tarihli kararlarında belirtildiği üzere "Bilet ortaklığı, Piyango bileti üzerindeki imzanın, ortaklığa delalet etmesini ifade eder."
KAYNAK: MİLLİ PİYANGO SİTESİ

TOKİ Şanlıurfa'da konutları hak sahiplerine teslim etti Lübnan'daki ateşkes ne zaman yürürlüğe girecek? Elon Musk’tan Selçuk Bayraktar’a destek
Sonraki Haber