2018 TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav giriş belgeleri! Sınavlar ne zaman?

TUS ve STS Doktorluğu sınavına girecek adayların aylardır beklediği sınav giriş belgeleri yayınlandı. 2018 TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav giriş belgeleri! TUS ve STS sınavları ne zaman?Ayrıntılı bilgiler bu haberde...

2018 TUS 1. dönem ve 2018 STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavlarına başvuran adaylar için sınav giriş belgeleri yayımlandı. İşte 2018 TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav giriş belgeleri! Sınavlar ne zaman? Binlerce adayı ilgilendiren bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

2019 TUS 1. dönem ve 2018- STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavlarına başvuran adayların, sınav giriş belgeleri yayımlandı. 2018-TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınav giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

12 Ağustos 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2018-TUS 2. Dönem) ve 2018Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2018-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile saat 14.30'dan itibaren edinebileceklerdir.

2018-TUS (2. Dönem) Temel Tıp Bilimleri Testi için adaylar saat 10.00’dan sonra, Klinik Tıp Bilimleri Testi için adaylar saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

2018-STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) 1. Aşama için adaylar saat 10.00’dan sonra, 2. Aşama için adaylar saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı
1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunmaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.

STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nedir?
Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı yani sık kullanılan kısa ismiyle STS Tıp, yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi almış adayların diploma denklik işlemlerini başlatabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Yurt dışında eğitim görmüş adaylar, aldıkları eğitimin ders saati, ders niteliği ve müfredat içeriği olarak ülkemizdeki eğitim ile eşdeğer olduğunu simgeleyen denklik belgesini almak zorundadır. STS Tıp Doktorluğu Sınavı da yurt dışından Tıp Doktorluğu diploması alan kişilerin bilgi ve yeterliliğini ülkemizdeki Tıp eğitimi kriterlerine göre ölçen bir sınavdır. Sınav her sene ÖSYM tarafından iki aşamalı olarak düzenlenmektedir. Adaylara ilk aşamada temel bilimler branşlarından, ikinci aşamada ise klinik bilimler branşlarından seçilen sorular sorulmaktadır.

STS Tıp Sınavına Kimler Başvurabilir?
STS Tıp Doktorluğu Sınavı yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi alan kişilerin diploma denklik işlemlerini başlatabilmek için girdiği bir sınavdır. Bu nedenle sınava yalnızca Tıp Doktorluğu mezunları ve diplomalarını yurt dışından alan adaylar başvurabilir.

STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nasıl Değerlendirilir?
STS Tıp Doktorluğu Sınavında başarılı olabilmek için adayların sınavdaki iki aşamaya da katılması ve her iki aşamadan 100 üzerinden en az 40 puan alması gerekir. Eğer aday sadece tek bir aşamada başarılı olursa, sonraki dönem STS Tıp Sınavına tekrar girerek başarısız olduğu aşamadan da geçer puan almak zorundadır.

Seviye Tespit Sınavı Nedir ve Sınavın İçeriği Nedir?
Seviye Tespit Sınavları, bilgi düzeyi farklı olan öğrencileri belirleyebilmek ve bilgi seviyelerini ölçmek için düzenlenen sınavlardır. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin bilgi-yeterlilik düzeyini ölçmek için de Seviye Tespit Sınavları farklı meslek kollarına yönelik düzenlenmektedir. Tıp ve Diş Doktorluğu gibi alanlarda sınav iki aşamalı gerçekleşmekte; hem bilgi hem de yeterliliği ölçmektedir. Bu nedenle STS Tıp Sınavının ilk aşaması olan Temel Bilimler Testinde genel olarak bilgi ağırlıklı, Klinik Bilimler Testinde ise bilginin yorumlanmasına dayalı sorular sorulmaktadır.

Peyk solitri Bakan Şimşek Çin'e gidiyor Başörtü takıp video çekti! Fiyatını duyanların ağzı açık kaldı
Sonraki Haber