2018 YDS sınavı ne zaman yapılacak?

YDS 2018 ne zaman yapılacak sorusu, yüksek lisans yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2018 YDS ne zaman yapılacak? Yüksek lisans yapmak isteyen vatadandaşlar bu tarihi araştırıyor. Birçok vatadandaş bu tarihleri öğrenip 2018 ilkbahar dönemi için hazırlık yapmak istiyor. 2018 YDS başvuru tarihler ne zaman? 2018 YDS ne zaman? Detaylar haberimizde...

Binlerce adayın merakla beklediği YDS 2018 ne zaman yapılacak? Yüksek lisans yapmak isteyen vatandaşlar bu tarihi merak ediyor. 2018 YDS ne zaman yapılacak? ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak ve adaylar sınav başvuru ücretini de ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlayacağı sınav için şimdiden hazırlıklar başladı. Vatandaşlar 2018 YDS için şimdiden çalışmaya başladı. 2018 YDS başvuru tarihleri ne zaman? 2018 YDS ne zaman? Detaylar haberimizde...

YDS NE ZAMAN?

2018 YDS İlkbahar Dönemi Sınavı Nisan 2018 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 12.00'de bitecektir.Sınav süresi 2.30 saattir (150 dakika).Başvuru tarihleri Şubat 2018 tarihleri arasındadır. Başvuru işlemleri ÖSYM merkezleri ve sanal ortamda (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden yapılmaktadır.

Bu sınav sizin için önem taşıyorsa, son gün ve son saati beklemeden başvuru işlemlerinizi zamanında bitirmenizi tavsiye ederiz.

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (İlkbahar Dönemi) Başvuruları Şubat 2018 tarihleri arsında alınacak.

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Nisan 2018 tarihinde uygulanacaktır.

Adaylar, 2018-YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

YDS'Yİ NASIL KAZANABİLİRİM?

Önceki yıllarda yapılan dil sınavlarında adaylar taktikler uygulayarak rahatlıkla yüksek puanlar alabiliyorlardı. YDS, adayların bu şansını biraz azaltmış olsa da sınavda doğru şıkka götüren pek çok ipucu bulunuyor.

ÖLÇME Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), son iki yıldır yabancı dil sınavlarını YDS altında topladı ve sınav sistemini de değiştirdi. Önceki yıllarda adaylar, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) gibi sınavlarda belli taktikler uygulayarak, yüksek puanlar alabiliyorlardı. YDS ise okuyup anlama ve ona göre cevap vermeyi gerektirecek sorular içeriyor. Atmak eskisi kadar kolay değil, ancak hiç taktik yok da değil.

YDS'YE KİMLER GİRMELİ, BU SINAV NERELERDE KULLANILIYOR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor.

GEÇERLİLİK SÜRESİ NEDİR?

Kurumlar süre belirtmediği sürece aldığınız puan ömür boyu geçerli. Ama bazı akademik ilanlarda son 2 yıl içinde alınmış bir YDS puanı istenebiliyor. Dil tazminatı için de sınav geçerliliği 5 yıl.

E-YDS'NİN FARKI NEDİR?

Soru tipi ya da zaman açısından herhangi bir farkı yok. Sadece bilgisayar üzerinden soruların görüntülenmesi ve cevaplanması farklı. Sınav sadece Ankara'da olmak üzere her ay yapılıyor. Kontenjan sınırlı olduğu için başvurmak çok zor. Kayıtlar hemen bitiyor; hızlı olan kazanıyor.

PEKİ ZOR BİR SINAV MI?

YDS 80 soruluk bir sınav. 150 dakika süre veriliyor. Sınav, İngilizce kelime, gramer ve okuma-anlama becerilerimizi ölçüyor. Aslında kullanılan İngilizce açısından daha kolay ve anlaşılır sorular var. KPDS ya da ÜDS'de kullanılan İngilizce zordu. Üstelik ciddi bir yelpazede akademik metinler okuyorduk. Mesela bir cümle tamamlama "Faiz oranları arttığında..." diye başlayabiliyordu. Okuyup anlasak da konuyla ilgili bir fikrimiz yoksa doğru cevabı bulmak zordu. Ancak o sınavlarda da teknik-taktiklerimiz çoktu. Okumamıza gerek kalmıyordu.

SINAVA AZ ZAMAN KALDI, BU SÜREÇ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Bir gramer bir kelime kitapları olsun, biraz İngilizce altyapıları oluşsun. Sonrasında haberleri İngilizce takip etmek iyi bir fikir olabilir. Okumayı öğrenmekten çok okurken sıkılmamayı öğrenmek gerek. 150 dakika kıpırdamadan İngilizce okuyacaklar. O nedenle çıkmış soruları çözsünler.

Çıkan soruların açıklamalı çözümleri de internette var. Pek çok YDS hocası kendi yöntemiyle o soruları çözüp paylaşıyor. Böylece hem soru çözmüş hem de açıklamalarını görmüş olurlar. İyi bir puan almak için çalışkan öğrenci olmak gerekiyor elbette. "Hiç çalışmadan 80 aldım" örneklerine itibar etmesinler. Belli bir İngilizce altyapısı varsa zor bir sınav değil ama çalışmadan da olmaz.

YDS SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yabancı Dil Sınavına (YDS) aşağıdaki adaylar başvurabilir;

Üniversitelerde kariyer hedefleyen Doçent, Doktora ve Sanatta yeterlilik isteyen adaylar
Yüksek lisans programlarına girecek üniversiteden lisans derecesi ile mezun olan adaylar
Üniversitelerde lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta olan üniversite öğrencilerinden yüksek lisans veya doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan ve dil tazminatı veya yurtdışı görevlendirme nedeni ile yabancı dil bilgisi seviyesi belgesine ihtiyaç duyan adaylar
Özel sektörde çalışan (bankalar v.s.gibi) ve yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) veya DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) sınavlarına girecek adaylar
Kamu personeli olmak amacı ile KPSS'ye girecek adaylardan başvuracakları kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyen adaylar.

YDS PUAN HARF KARŞILIKLARI

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.

YDS'DEN KAÇ PUAN ALINMALI?

Doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65 puan alması gerekiyor.
Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların en az 55 puan alması gerekir.
KPSS yabancı dile girmesi gerekenler de bu sınava katılacak, KPSS puan türü belirlenirken bu sınavdan aldıkları puan da dikkate alınacaktır.
Öğretim üyesi dışında Öğretim elemanı kadrolarına girmek isteyen adayların en az 50 puan alması gerekiyor.
Öğretim elemanı kadrosuna girilecek üniversitede yabancı dil kullanılıyorsa, adayların en az 80 puan alması gerekiyor.
Diğer kadrolar için alınması gereken puanlar, kurumlar tarafından belirlenecektir.
Yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar için gereken puanlar çalıştıkları kurumlar tarafından belirlenecektir.

Ankara son dakika okullar tatil mi valilik açıklaması 25 Kasım Altın fiyatları yükselişe geçti Babaya Öğretmenler Günü Mesajları ve Hediyeleri 2024
Sonraki Haber