2019 yılbaşı tatili kaç gün olacak? Yılbaşı tatili 4 gün mü olacak? 31 Aralık 2018 tatil mi?
Yılbaşı tatili 4 gün mü olacak? 1 Ocak resmi tatil olarak yer alıyor. 1 Ocak 2019 ise salı gününe denk geliyor. Yılbaşı tatiline gitmek isteyenler ise pazartesinin tatil yapılıp yapılmayacağını merakla araştırıyor. Yılbaşı tatilinin kaç gün olacağı merak ediliyor. Peki 2019 yılbaşı tatili kaç gün olacak? Yılbaşı tatili 4 gün mü olacak? Merak edilen detaylar haberimizde...
Yılbaşı tatili kaç gün olacak? 2018 yılının bitmesine sayılı günler kaldı.Yeni yıla girmeye hazırlanan milyonlarca kişi yılbaşı tatilinin kaç gün olacağı sorusuna cevap arıyor. Resmi tatil olan 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Tatilin pazartesi günü ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak ediliyor. Peki yılbaşı tatili 4 gün mü olacak? Merak edilen detaylar haberimizde...
YILBAŞI TATİLİ 4 GÜN OLACAK MI?
Yılbaşı tatili 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Cumartesi, Pazar günününde tatil yapacak olan memurlar 31 Ocak Pazartesi günü resmi tatil olur mu sorusuna yanıt arıyor. Konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken 31 Aralık Pazartesi günü de tatil ilan edilirse kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 4 günlük bir tatil ile yeni yıla giriş yapacak.
2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ
01 Ocak 2019 Salı Yılbaşı
23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
01 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü
30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı
28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi
29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı
DÜNYADA YILBAŞI
1 Ocak: Dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan miladi takvime göre yılın ilk günü.
Hicrî takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicri Takvim bir kamerî takvimi olduğundan 354 güne denk gelir, dolayısıyla miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.
Roş Aşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı'ndan 163 gün sonra kutlanır.
Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı 1 Ocak'ta, İsa'nın doğum günü ise 7 Ocak'ta kutlanır. Ancak en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği Güncellenmiş Jülyen Takvimini benimsemiştir (Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Romanya, Suriye, Türkiye ve Yunanistan). Gürcistan, İsrail, Rusya ve Sırbistan Ortodoks Kiliseleri ise Jülyen Takvimi kullanmaya devam ederler.
Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayınının yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı konumundadır.
Celali takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).
Tayland, Kamboçya ve Laos'ta yılbaşı 13 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar kutlanır. Özellikle Tayland'da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.
YILBAŞI ÇİÇEĞİ KOKİNA NASIL BİR ORTAMDA YETİŞİR?
Kokina çiçeği yetiştirmek istiyorsanız bulunduğu ortamın az güneşli olmasına dikkat etmelisiniz. Ormanda yetişen kokina çiçeği doğal olarak, gölge ve serin mekanları sever.
Kokina çiçeğinin yılbaşı çiçeği olarak anlamlandırılmasının nedeni nedir?
Kokina kırmızı anlamına geliyor. Yeni yılın gelmesiyle çiçekçilerin tezgahlarını süsleyen bu bitki dikenli olduğundan toplanması oldukça zorlu bir çiçek.
Uzun süre bozulmadan kalması sebebiyle de yılbaşı çiçekleri arasında en çok tercih edilen ve yılbaşı ruhunu en iyi yansıtan çiçek kokinadır.
Kokinanın diğer adı tavşanmemesidir. Kokina aslında insan eliyle oluşturulan bir kombinasyon. Yeşil yapraklı dalları ve kırmızı meyveleri ayrı ayrı toplanan kokinaların kırmızı meyveleri dikenli yeşil yapraklara elle dikiliyor.
Oldukça meşakatli bir iş olan kokina düzenlemeleri çiçekçilerin büyük emek harcaması ile hazırlanıyor.
Yani genellikle İstanbul'daki Roman aileler tarafından yapılan kokina düzenlemeleri yılbaşında evinizi süslemeden önce pek çok işlemden geçiyor.
KOKİNA ÇİÇEĞİ NEDİR?
Kokina çiçeği meyve ve yapraklardan oluşuyor. Yeşil dikenimsi yapraklara sahip olan kokina çiçeği, kırmızı meyveleriyle beraber cazibeli bir görüntüye kavuşuyor.
Kırmızı ve yeşilin muhteşem uyumuyla karşımıza çıkan kokina çiçeği, iki ayrı bitkinin birleşmesi sonucunda karşımıza çıkıyor.