23 Nisan öğretmen konuşması!
23 Nisan öğretmen konuşması! TBMM'nin kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan tarihi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan'da bu yıl da konuşma yapacak olan öğretmenlerin heyecanı büyük. Gerçekleştirecekleri konuşmaları için 23 Nisan öğretmen konuşmasını kısa ve uzun metinler olarak araştırıyorlar. İşte en güzel 23 Nisan öğretmen konuşmaları ve detaylar...
23 Nisan Öğretmen Konuşması! Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kısa bir süre kala bu özel günün heyecanı yurdun dört bir yanında yaşanıyor. Özellikle okul bahçelerinde ve sınıflarda konuşma yapacak öğretmenler, 23 Nisan öğretmen konuşması örnek metinleri araştırıyor. Kısa veya uzun metinler tercih eden öğretmenler için gerekli detaylar haberimizde mevcut. İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğretmen konuşması!
23 NİSAN ÖĞRETMEN KONUŞMASI!
KONUŞMA ÖRNEĞİ 1
Sayın müdürüm, müdür yardımcım; değerli öğretmen arkadaşlarım; sevgili öğrenciler ve kıymetli misafirlerimiz,
TBMM’nin 99. kuruluş yıldönümünde, yeni bir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bir araya gelmiş olmanın kıvancı içerisindeyiz.
Tarih boyunca özgürlüğüne düşkünlüğü ile tanınmış olan Türk Milleti 1. Dünya Savaşından sonra ülke topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine bir kez daha özgürlüğünü geri alma mücadelesine girişmiştir.
Ulusal Kurtuluş Savaşımız Atatürk’ün 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlamış, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile ulusal birliğimizin temelleri atılmıştır. Atatürk ve yurdumuzun dört bir yanından seçilerek gelen 115 milletvekilinin katılımı ile 23 nisan 1920’de Ankara’da TBMM açılmıştır. Meclisin açılışı ile ülkenin yönetimi padişahtan alınarak bu meclise verilmiştir. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.
Bugün de 550 milletvekili ile ülkeyi yönetme görevini sürdüren TBMM, Türk Milletinin seçtiği milletvekillerinden oluşmuştur. Bu durum Meclis yönetimine, ulusun kendi kendini yönetmesi anlamını katmıştır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramıdır. Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi bu bayramın çocuk bayramı olarak da anılmasını sağlamıştır. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu önemli günde ülkemizdeki yönetim birimleri bir günlüğüne çocuklara bırakılır ve çocuklar için değişik etkinlikler düzenlenir. Dünya çocukları da Ankara’daki çocuk şenliğine katılarak Türk çocuklarının sevincine ortak olurlar .
Sevgili çocuklar,
Atatürk, “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir.
Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız.Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen , üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.
Bizlere bugünleri kazandıran fedakar insanları rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.
KONUŞMA ÖRNEĞİ 2
Sayın Müdürüm , Öğretmen arkadaşlarım , sevgili öğrenciler ve değerli veliler;
23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi'nin açılış günüdür. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte kutlarız.
Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır.
Mustafa Kemal Paşa Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için İstanbul’dan Samsun'a 19 Mayıs 1919 günü geldi. Samsun'dan Amasya'ya, oradan Erzurum'a ve Sivas’a gitti. Sivas ve Erzurum'da kongreler topladı. Mustafa Kemal Paşa egemenliğin ulusta olduğuna inanıyordu. Bu inançla «Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir» diyordu. Yurdun dört bir yanından seçilip gelen temsilciler - milletvekilleri - Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplandılar.
İlk Büyük Millet Meclisi'nin toplandığı yapı Ankara'da Ulus Alan'ından istasyona giden caddenin başındadır. Bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan bu yapı tek katlıdır. O yıllar ülkemiz yokluk yoksulluk içindeydi. Milletvekillerinin oturduğu sıralar bir okuldan getirildi. Meclis gaz lambası ile aydınlanıyor, soba ile ısınıyordu. Top seslerinin Ankara'da duyulduğu zamanlarda bile meclis düzenli toplandı.
Ulusal Kurtuluş Savaşımızla ilgili bütün kararlar bu mecliste alındı. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde ulusumuz dünyaya Ulusal Kurtuluş Savaşı dersi verdi. Ezilen uluslara kurtuluş yolunu açtı. Bağımsızlık savaşının öncüsü olan kurtuluş savaşımız yeryüzünün öteki uluslarına örnek oldu.
23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclisi'mizin toplandığı gündür. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bu gün Milli Egemenlik Bayramı'mızdır.
23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine son yıllarda yabancı ulusların çocukları da katılmaya başlamıştır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. «Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.» diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk bayramıdır. Yarının büyükleri olan siz çocukların bayramını yürekten kutlarım..