24 Haziran Muğla seçim sonuçları! 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanı oy oranları!

Türkiye hem Cumhurbaşkanını hem de 27. Dönem TBMM'de görev alacak milletvekillerini belirlemek için oy verecek. 24 Haziran Pazar günü Muğla 2018 seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı seçim sonucu ve oy oranları ile ilgili tüm detayları haberlerimizde bulabileceksiniz.

Türkiye, 24 Haziran 2018 Pazar günü 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidecek. Siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdükleri 24 Haziran seçimi için Muğla'da da heyecanlı bekleyiş hakim. Hem Cumhurbaşkanı, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidecek milletvekillerinin belirleneceği seçimde Muğla seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı seçimi sonuçları, partilerin milletvekili dağılımı ve oy oranları dakika dakika sitemizden takip edilebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 27. Dönem Muğla milletvekilleri kesinleşen adaylar listesi ve parti dağılımları şöyle:

MUĞLA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Mehmet Yavuz Demir
Yelda Erol Gökcan
Muhittin Kayabaş
Hüseyin Zafer Alkaya
Eylem Tan
Kadir Dağlı
Arif Sert

MUĞLA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Mürsel Alban
Suat Özcan
Burak Erbay
Süleyman Girgin
İbrahim Ertürk
Emine Yenilmez Aydemir
Yamaç Kaya

MUĞLA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Mehmet Erdoğan
Hacı Çelik
Salih Soykan
Hüseyin Kaan Kürşat Gönül
Ertuğrul Avcı
Serkan Şafak
Temel Irmak

MUĞLA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Sultan Özcan
Hüsran Belgin Koç
Yılmaz Yüksel
Ebru Demir
Kemal Koç
Sebahat Fırat
Abdullah İpekli

MUĞLA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Metin Ergün
Ertan Küçükay
Koray Hayvacı
Peyami Cinaz
Nesrin Aştı
Cahit Karaöz
İzel Kuşkun

İL İL MİLLETVEKİLİ SAYISI
Yüksek Seçim Kurulu ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek milletvekili sayılarını il il açıkladı.
ADANA 15
ADIYAMAN 5
AFYONKARAHİSAR 6
AĞRI 4
AKSARAY 4
AMASYA 3
ANKARA 36
ANTALYA 16
ARDAHAN 2
ARTVİN 2
AYDIN 8
BALIKESİR 9
BARTIN 2
BATMAN 5
BAYBURT 1
BİLECİK 2
BİNGÖL 3
BİTLİS 3
BOLU 3
BURDUR 3
BURSA 20
ÇANAKKALE 4
ÇANKIRI 2
ÇORUM 4
DENİZLİ 8
DİYARBAKIR 12
DÜZCE 3
EDİRNE 4
ELAZIĞ 5
ERZİNCAN 2
ERZURUM 6
ESKİŞEHİR 7
GAZİANTEP 14
GİRESUN 4
GÜMÜŞHANE 2
HAKKARİ 3
HATAY 11
IĞDIR 2
ISPARTA 4
İSTANBUL 98
İZMİR 28
KAHRAMANMARAŞ 8
KARABÜK 3
KARAMAN 3
KARS 3
KASTAMONU 3
KAYSERİ 10
KİLİS 2
KIRIKKALE 3
KIRKLARELİ 3
KIRŞEHİR 2
KOCAELİ 13
KONYA 15
KÜTAHYA 5
MALATYA 6
MANİSA 10
MARDİN 6
MERSİN 13
MUĞLA 7
MUŞ 4
NEVŞEHİR 3
NİĞDE 3
ORDU 6
OSMANİYE 4
RİZE 3
SAKARYA 7
SAMSUN 9
ŞANLIURFA 14
SİİRT 3
SİNOP 2
ŞIRNAK 4
SİVAS 5
TEKİRDAĞ 7
TOKAT 5
TRABZON 6
TUNCELİ 2
UŞAK 3
VAN 8
YALOVA 3
YOZGAT 4
ZONGULDAK 5

NEREDE OY KULLANACAKSINIZ?
24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacağınız sandığı hala öğrenmediyseniz Seçmen Sorgulama uygulamasının "Nerede Oy Kullanacağım" sayfasından oy vereceğiniz sandık bilgilerine ulaşabilir, Seçmen Bilgi Kağıdınızın dökümünü alabilirsiniz.

MUĞLA
Muğla, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dördüncü şehri. 2016 itibarıyla 923.773 nüfusa sahiptir. Ege Bölgesi'nde, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye, Marmaris, Milas, Datça ve Bodrum gibi tatil yöreleri ile ünlü bir yerleşim yeridir. İlde 13 ilçe bulunur.

COĞRAFYA
Muğla, Akdeniz iklimi etkisinde kalmaktadır. Muğla şehrinin içinde bulunduğu Menteşe Yöresi'nde dağlar denize paralel uzanmaktadır. 800 m. yüksekliğe kadar olan alanlarda 'Asıl Akdeniz İklimi' ve daha yüksek alanlarda 'Akdeniz Dağ İklimi' hissedilir. Maksimum-minimum sıcaklık değerleri, nemlilik, yağış miktarı ve hakim rüzgar yönleri yerel coğrafi koşullara göre değişmektedir. Metrekare'ye 1000 mm'den fazla yağış alan Muğla, orman oranı bakımından Türkiye'nin en zengin olan yörelerinden bir tanesidir. Ne var ki yağışların büyük çoğunluğu kış mevsiminde düşer ve yaz kuraklığı belirgindir. Dağların denize paralel uzanmasının ve yükseltinin bu yörede Ege Bölgesi'nin genelinin aksine daha fazla olmasının diğer bir sonucu olarak ulaşım doğu-batı yönünde zorlaşır ve nüfus seyrekleşir.

Türkiye'nin güneybatı ucunda yeralan kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya ile komşu, güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir.
Toplam uzunluğu 1479 km olan deniz kıyıları ile Muğla, Türkiye'nin uzun sahil şeridine sahip ilidir. En büyük ve il olmaya aday ilçesi Fethiyedir. Muğla ilinde ayrıca iki büyük göl bulunmaktadır. Bunlar Milas ile Aydın ilinin Söke ilçesi sınırları dahiline yayılan Bafa Gölü ile Köyceğiz ilçesindeki Köyceğiz Gölü'dür. Önemli üç akarsuyu ise Çine Çayı (Yatağan'dan geçerken Yatağan Çayı), Esen Çayı (Seki beldesinden geçerken Seki Çayı) ve Ortaca-Dalaman arasında yer alan ve bu iki ilçe arasında sınır olarak kabul edilen Dalaman Çayı'dır.

Muğla denizden 670 m yükseklikte, üstü düz bir kaya kütlesi şekliyle ilginç bir görünüme sahip olan Asar Dağı'nın eteklerinde kurulmuştur. Muğla Ovası, Menteşe kalker platosunda Neojen çağında oluşmuş depresyonların sonradan karstlaşmasıyla oluşmuş çanak şeklindeki çukurluklardan biridir. Muğla ovasına benzer jeolojik yapıya sahip komşu ovalar Yeşilyurt, Ula, Gülağzı, Yerkesik, Akkaya, Çamköy, Yenice ovalarıdır. Muğla Ovası Karadağ, Kızıldağ, Asar dağı ve Hamursuz Dağı ile çevrelenmiştir. Düğerek'in kurulduğu yamaçların gerisinde rakım hızla artar ve Menteşe Dağları silsilesi içinde yer alan Yılanlı Dağı 2000 metreye ulaşır.

DEMOGRAFİ
Muğla İl Nüfusu: 923.773'dür (2016). İlin yüzölçümü 12.654 km²'dir. İlde km²'ye 73 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 246 kişi ile Bodrum’dur) İlde yıllık nüfus artış oranı %1,64 olmuştur.

2016 yılında TÜİK verilerine göre 13 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 565 mahalle bulunmaktadır. Muğla il nüfusu: 938.751 (2017 sonu). İlin yüzölçümü 12.654 km2'dir. İlde km2'ye 74 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 253 kişi ile Bodrum’dur) İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,62 olmuştur.

2018 yılında TÜİK verilerine göre 13 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 565 mahalle bulunmaktadır. Nüfus artış oranı en yüksek ve en düşük ilçeler: Dalaman (% 4,62)- Seydikemer (-% 0,52)

EKONOMİ
İlin Yatağan ilçesinde Yatağan Termik Santrali, Yeniköy'de Yeniköy Termik Santrali, Kemerköy'de Kemerköy Termik Santrali vardır.

İlin maden yatakları zengindir. Bu sektörde Yatağan linyit rezervleri ve Fethiye krom yatakları ilk kalemde sayılabilir. Muğla ayrıca önemli bir mermercilik merkezidir. Bu enerji ve madencilik üretim tesisleri dışında sanayiye dönük büyük girişimler bulunmamaktadır.

Ekonomi özellikle turizm ve tarıma dayalıdır. Ayrıca Dalaman ilçesinde Kağıt Fabrikası (eski adı SEKA, yeni adı MOPAK) bulunmaktadır.

TARIM
Muğla ili tarımsal ürünlerinin çeşitliliği ile dikkati çeker. Türkiye'de arıcılığın en önemli merkezlerinden biridir. Yörede hem arı hem de çam balı bulunmaktadır. Marmaris ilçesi çam balı ile ünlüdür. Ortaca, Fethiye ve Dalaman ilçelerinde yaygın bir şekilde narenciye tarımı (portakal, limon, mandalina, greyfurt) yapılmaktadır. Özellikle Marmaris-Köyceğiz hattına özgü bir diğer ürün günlük ağacından elde edilen ve parfümeride ile eczacılıkta kullanılan sığla yağıdır. Zeytincilikte il genelinde gelişmiştir.

TURİZM
Ortaca, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleri ile dünyaca tanınan Muğla, 2007 yılı Ocak-Eylül döneminde, 2006'nın aynı dönemine göre turist sayısını %9 artarak 2.285.258 kişi ağırlamıştır. Ayrıca Dalaman'da askeri ve sivil havaalanı bulunmaktadır. Bu havaalanın yıllık 10 milyon kapasiteli dış hatlar terminalinin bulunması yurtdışından ulaşım için de önemli bir imkân sağlar.

Fırtına yaratan açıklama! Deniz Akkaya'dan gözaltı kararı sonrası açıklama! Demirtaş iddialarına yanıt verdi
Sonraki Haber