26 Ağustos 2022 Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı sorgulama ekranı için tıkla

Her ayın belirli günlerinde Aile Bakanlığı tarafından hesaplara ödemeler yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeme yapılıyor. Peki 26 Ağustos 2022 Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? e-devlet Evde bakım maaşı sorgulama ekranı

Engelli vatandaşların aileleri tarafından evde bakım maaşı yatan illerin listesi araştırılıyor. Evde bakım parasının yatıp yatmadığını Ziraat Bankası ya da e-Devlet üzerinden anında öğrenebilirsiniz. Sistem güncellemesi sebebiyle gecikme yaşanan illerde evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara geçişi ise devam ediyor. Peki ; 26 Ağustos 2022 Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? e-devlet Evde bakım maaşı sorgulama ekranı 

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödenmesi bekleniyor.

Evde Bakım maaşı yatan illeri E-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Düğün konvoyunda ateşlenen mermi 7 yaşındaki Nisa'yı hayattan kopardı Ünlü ilahiyatçı Mustafa Karataş'ın acı günü! Galatasaray'ın derbi kadrosunda iki eksik var!
Sonraki Haber