28-29 Ekim tatil mi? 28 Ekim yarım gün mü, tam gün mü tatil? 29 Ekim'de okullar tatil mi? 29 Ekim'de banka, noter, eczane ve hastaneler açık mı?

Cumhuriyet Bayramı'na kısa bir süre kala, milyonlarca çalışan, öğrenci ve vatandaş 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı günlerinin tatil olup olmadığını merak ediyor. Bayram dolayısıyla okullar, üniversiteler ve kamu kurumlarının çalışma düzeni de tatil planlarını etkileyen önemli konular arasında yer alıyor. Peki, 28-29 Ekim tatil mi? 28 Ekim yarım gün mü, tam gün mü tatil? 29 Ekim'de okullar tatil mi? 29 Ekim'de banka, noter, eczane ve hastaneler açık mı? Ayrıntılar haberimizde

Cumhuriyet Bayramı Nedir?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihini anmak ve kutlamak amacıyla her yıl coşkuyla kutlanan bir ulusal bayramdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümü olan bu yıl da ülke genelinde düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve törenlerle bayram coşkusu yaşanacak. Bayram, aynı zamanda ülkenin dört bir yanında resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

TUSAŞ saldırısı öncesi hainler güvenlik kamerasına böyle yansıdı! FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yerine kim geçecek? Terörist Mine Sevjin Alçiçek Hakkari HDP ilçe başkanı çıktı Beyoğlu'nda gece kulübünde bir kadını kafese koyup kırbaçladılar! Fenerbahçe'nin Manchester United maçı ilk 11'i belli oldu İşte TUSAŞ saldırısında şehit edilen taksici Murat Arslan!