28 Ekim'de borsa bugün açık mı? Borsa İstanbul Pazartesi çalışıyor mu?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın arefesi olan 28 Ekim Pazartesi günü, borsanın işlem saatleri özellikle yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, 28 Ekim 2024 Pazartesi günü Borsa İstanbul açık mı olacak?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın arefesi olan 28 Ekim Pazartesi günü, borsanın işlem saatleri özellikle yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, 28 Ekim 2024 Pazartesi günü Borsa İstanbul açık mı olacak? Borsa, yarım gün tatil uygulamasıyla hizmet veriyor mu?

28 Ekim'de Borsa (Bugün) Açık Mı? Borsa İstanbul 28 Ekim Pazartesi Çalışıyor Mu? (2024 Borsa Çalışma Günleri)

Borsa İstanbul, Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle 28 Ekim Pazartesi günü saat 12.40'a kadar açık olacak. Borsa, öğlen sonrası kapılarını kapatarak 1,5 günlük tatile girecek. Bu durumda, yatırımcılar sabah saatlerinde işlem yapma fırsatı bulabilecek, ancak öğleden sonra herhangi bir borsa işlemi gerçekleştirilemeyecek.

28 Ekim Borsa İşlem Saatleri

28 Ekim Pazartesi günü, Pay Piyasası 09.40'ta açılış seansıyla güne başlayacak. Sürekli müzayede işlemleri saat 10.00 ile 12.30 arasında yapılabilecek. Kapanış seansı ise saat 12.30 ile 12.40 arasında gerçekleştirilecek ve sonrasında borsa kapanacak.

VİOP ve Borçlanma Araçları Piyasası Durumu

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ise 28 Ekim Pazartesi günü seanslar saat 09.30'da başlayacak ve tüm sözleşmeler için saat 12.40'da sona erecek. Bunun yanında, Pazartesi günü endeks vadeli kontratta akşam seansı yapılmayacak.

Borçlanma Araçları Piyasası'nda ise 28 Ekim Pazartesi günü hem aynı gün hem ileri valörlü işlemler, saat 11.30'a kadar sürecek.

Takas İşlemleri Takas İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Pay piyasasında 24 Ekim tarihinde yapılan işlemlerin takası, 30 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek. 25 Ekim Cuma ve 28 Ekim Pazartesi yapılan işlemler ise 31 Ekim Perşembe günü takas edilecek. Bu takvim, resmi tatil nedeniyle yatırımcıların takas işlemlerinde gecikmelerle karşılaşmaması için önemli.

28 Ekim'de Borsada İşlem Yapacaklara Uyarı

Yatırımcıların 28 Ekim günü sabah saatlerinde dikkatli olması ve işlem saatlerini göz önünde bulundurması önemlidir. Özellikle bu yarım günlük seanslarda hızlı karar alıp hareket etmek, piyasada herhangi bir kayıp ya da aksilik yaşanmaması açısından önem taşıyor.

Galatasaray - Beşiktaş | Canlı maç anlatımı 29 Ekim'i iple çekiyorlar! Galatasaray Beşiktaş şifresiz canlı izle beIN Sports goller
Sonraki Haber