3 formül masada! Emekliye temmuzda ne kadar zam yapılacak?

Milyonca emekli temmuz ayında maaşlara yapılacak zammı merak ediyor. Emekli ve memur maaşlarında 6 aylık enflasyon rakamları baz alınıyor. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini güncelledi. Enflasyon tahminlerine göre temmuzda emekliye yüzde 25 zam yapılması beklenirken, emekli zammı için 3 formül gündemde. Kök maaşa göre zam, seyyanen zam ve refah artışı gibi formüller masada konuşulanlar arasında. Peki emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Emeklilerin zam hesabı başladı. 2024'ün ilk 4 aylık enflasyon rakamlarına göre, emekliler yüzde 18.70'lik zammı şimdiden garantiledi. Ancak kesin rakam için mayıs ve haziran ayı enflasyonu bekleniyor. Emekli zammı için 3 farklı formül gündemde.

15 çocuk ölümünden 9'u Güran ailesinden! Çarpıcı liste... "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın" Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Mevduat faizlerinde oran değişti! İşte 1 Milyon TL'nin aylık getirisi Önümüzdeki 2 sezonda Süper Lig şampiyonu direkt olarak Devler Ligi'nde Tahminler değişti! En düşük emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?