3 gizli madde! Zelensky "Zafer Planı" açıkladı! Rusya ile savaş sona mı eriyor?

Ukrayna lideri Zelensky, meclise uzun süredir üzerinde çalıştığı "zafer planını" sundu. Plan, Ukrayna'nın Rusya ile savaşı sona erdirecek pozisyona gelmesiyle ilgili detaylar içeriyor.

Bugün parlamentoya merakla beklenen "zafer planını" sunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, milletvekillerine planının savaşı sona erdirebileceğini söyledi. Rusya'nın Ukraynaya Şubat 2022'de başlayan topyekün işgali üçüncü yılına yaklaşırken, plan üzerinde uzun süredir çalışılıyor. Plandaki kilit noktalar arasında Ukrayna'nın NATO'ya resmi olarak davet edilmesi, Rusya'ya uzun menzilli hava saldırıları, müttefiklerden gelen desteği artırmak ve müttefiklere daha ciddi yaptırımlar konusunda acilen harekete geçmeleri çağrısı da yer alıyor.

PLANDAKİ ÜÇ GİZLİ MADDE

Planın beş maddeden oluştuğunu kaydeden Zelensky, üç maddenin gizli olduğunu belirtti. İlk iki adım ise net olarak, Ukrayna'nın NATO'ya kesin davet edilmesi ve Ukrayna'nın askeri yeteneklerinin geliştirilmesi. "İlk madde davet. İkinci madde savunma" diyen Zelensky, şöyle devam etti: "Üçüncü maddemiz caydırıcılıkla ilişkili önlemler içeriyor. Dördüncü madde stratejik ve ekonomik potansiyelle ilgili. Beşinci madde ise savaş sonrası dönemi düşünerek tasarlandı."

KUZEY KORE'Yİ SUÇLADI

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik sınır ötesi askeri operasyonunu da devam edeceğini söyleyen devlet başkanı, savaşın sona ermesinden sonra Ukraynalı askerlerin Avrupa'da konuşlu ABD askerlerinin yerine geçebileceğini söyledi. Parlamentoya seslenirken Rusya Savaşındaki gelişmelere de değinen Zelensky, Kuzey Kore’nin Rusya’ya verdiği destekle ilgili de konuştu. Zelensky, Kuzey Kore'nin savaşta fiilen Rusya tarafında yer aldığını smöylerken, istihbarat servislerinin, Kuzey Kore'den Rusya'ya sadece silah göndermediğini, insan da gönderdiğini saptadı" şeklinde konuştu. Kuzey Kore'nin desteğinin yadsınamaz olduğunu vurgulayan Zelenski, "Bu insanlar, savaşta ölen Rusların yerine Rus fabrikaları için çalışan işçiler, Rus ordusu için personel. Aslında bu, ikinci bir devletin Rusya'nın yanında Ukrayna'ya karşı savaşa katılması anlamına geliyor.” dedi.

RUSYA: "GERÇEKLERLE YÜZLEŞSİN"

Öte yandan Zelensky'den sonra bir açıklama da Rusya'dan geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna için "gerçeklerle yüzleşmeleri gerekiyor" ifadelerini kullanırken, Zelensky'inn açıknlamalarının ABD'nin planlarıyla örtüştüğünü ve ABD'nin Ukrayna'yı Rusya'ya karşı kullandığını ne sürdü.

Ataşehir'de 2 grup arasında silahlı çatışma: Yaralılar var! İtalya Başbakanı Meloni Beyrut'a gidiyor! Devlete milyonlarca lira borçları var! İşte o liste
Sonraki Haber