3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü nedir?

Türkiye son günlere Eylül ve Leyla'nın cansız bedenlerinin bulunmasıyla sarsıldı. Farklı illerden gelen çocukların kayıp haberleri üzerine çalışmalar sürdürülürken, sosyal medya platformu Twitter'da 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü TT oldu. Peki 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü nedir? 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü neden TT oldu? detaylar haberimizde...

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen kayıp çocuk haberleri, çocuk istismarı ve şiddet olayları toplumda büyük yankı uyandırdı. Halk tarafından artan talep, yetkilileri de harekete geçirdi. Çocuk istismarı ve güvenliğiyle ilgili çalışmalar sürerken, vatandaşlar tarafından tepkiler sosyal platformlarda çığ gibi büyüyor. Twitter'da Leyla etiketiyle atılan twitlerden sonra 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü de TT oldu. 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü başlığıyla kız çocuklarının önemine ve haklarına vurgu yapılıyor. Peki 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü nedir? 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü neden TT oldu? detaylar haberimizde...

Türkiye, dün 8 yaşındaki Eylül'den gelen acı haberle sarsılırken, bugün de 18 gündür kayıp 4 yaşındaki Leyla'dan acı haber geldi. Yöre halkı tarafından bulunan küçük Leyla'nın cansız bedeni aileyi ve tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Minik Leyla'nın babası tören istemediğini söyleyerek küçük kızı sabah saatlerinde defnetti. Bunun üzerine vatandaşların tepkisi sosyal medyaya da yansıdı. Leyla etiketinden sonra 3 Temmuz Dünya Kız Çocukları Günü de TT oldu.

İŞTE TWİTTER'DA "3 TEMMUZ DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ" ETİKETİYLE PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI


11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOÇUKLARI GÜNÜ İLAN EDİLMİŞTİ

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim, "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edilmişti. Amaç, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak olarak belirtildi. Cinsiyetçilik ve eşit olmayan görev dağılımı, UNICEF’in yayınladığı rapora göre oldukça küçük yaşlarda başlıyor. Başk bir yardım kuruluşuna göre dünya genelinde her yedi saniyede bir kız çocuğu evlendiriliyor… Türkiye’de ise nüfusun yüzde 29’u kız çocuklardan oluşuyor. Son 6 yılda evlenmek zorunda bırakılan kız çocuğu sayısı ‘tespit edilebilen resmi’ rakamlara göre 232 bin. Son 6 yılda 142 bin çocuk anne oldu. Ayrıca ilköğretim çağında olup okuma gitmeyen kız çocuklarının sayısı, aynı durumdaki erkek çocukları sayısından 600 bin fazla.

Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma Ünlülerin avukatı Ayhan Sağıroğlu vefat etti Haftanın ilk takım oyunu! MasterChef'te dokunulmazlık kimin olacak?
Sonraki Haber